Hästar i trafik

En sak som kan få mig så himla glad är folk i trafiken som tar hänsyn till oss som rider, (både bilar, skotrar, fyrhjulingar, crossar) och inte skiter fullständigt i det och blåser förbi i typ 70 km/h, gärna gasa på lite extra, eller göra något så att det låter och köra nära utan att väja ut speciellt mycket.

En häst går aldrig att lita på till 200% den kan vara trafiksäker men helt plötsligt kan den bli livrädd för en bil som låter eller kommer för fort så den är oförberedd eller något längs med vägkanten låter/syns det behövs så lite för att det ska hända något så stort, bli hästen rädd så sticker den direkt genom deras flyktinstinkt. Det är även DU som bilförare som får betala skadorna på bilen såvida du inte stannar bilen och kliver ut och leder förbi ekipaget. Du kanske till och med kör på en häst och ryttare, skadar dig själv allvarligt eller att ryttaren ramlar av och bli totalt förlamad skulle ni som kör för fort må bra utav det? Eller skulle ni ångra att ni inte sakta in och förlorade ca 5 sek på eran bilresa och ist veta att ni gjort rätt det spelar väl ingen roll om man gillar hästar eller inte konsekvenserna kan bli stora/allvarliga för alla 3.

Tänk värt för er som inte insett vad som kan hända det är bättre att ta det lugnt ca 5 sek och ist veta att man rädda liv och ger en säkrare miljö, det är inte bara upp till oss som ryttare!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0