Tävling Söderhamn

Igår var det tävling i söderhamn, och min häst var så klockren på både framridningen och inne på tävlingsbanan. Det var helt klart bästa ritten i år, allt satt som en smäck tillo med mellantraven var riktigt riktigt bra den som dommaren gillade MEN tyvärr så gillade inte dommaren oss och gav oss verkligen en skam procent. Jag blev besviken på det men var så jääävla överlycklig över hur fin min häst var så det tog över ♥
Sen hästarna som inte gick i form o var seg osv. dom fick kalas poäng så blir inte speciellt förvånad. Min käre pojkvän filmade och jag hade tänkt slänga upp den men har på något idiotisk sett råka radera den :(

HOPPAS verkligen hon fortsätter visa sin sån här sida, min vackra vackra häst, mitt allt massa kärlek till Wilma ♥

Säljes

Ridkavaj säljes storlek 38 Jacson (Svart). Den är knappt använd är som i nytt skick säljes enbart för jag växt ur den. Kan tänka mig och möta upp dig/er i sundsvall för att lämna över för att slippa frakt. 300:- kan tänka mig mellan 50-100 kr billigare vid snabb affär. 

Fler och bättre bild finns vid intresse


Hovsprickor

Tänkte skriva lite om hovsprickor när jag ändå själv behanldar Ida för det. Man kan aldrig direkt säga vad hovsprickorna beror på utan det är beroende på hur dom ser ut. Men det kan vara bla. Dålig hovkvalite, felaktig verkning/skoning, trampskador i kronranden eller att hästen belastar hoven/hovarna på ett felaktigt sätt.

Sprickorna kan vara små och bara sträcka sig någon centimeter medans vissa hästar som tex. Ida har sprickor enda upp i kronranden detta kan vara allvarligt och göra ont för hästen samt vara en orsak till varför hästen haltar kraftigt. Man kan behöva verka upp och skruvas/nitas ihop. Detta kan givetvis göra att hästen inte går att rida men Ida är inte påverkas av sina sprickor än så länge utan dom är ytliga. Mitt bästa tips för att få bort hovsprickorna är att smörja kronranden med idominsalva, det gör att hoven växer snabbare och blir mjukare på såvis slipper man sprickorna när hoven byggt upp sig.
Tänkte knäppa lite bilder på dom någon dag och lägga upp så ni få se nu & då bilder.

ET/massör besök

Nu ha A våran massör/ET varit här, kände igenom bägge hästarna och det är ca. 4 v sen han va här sist.

Wilma: Var sist lite öm i vänster bak och lite överbelastad vid kronranden på frambenet mitt emot men jag skulle rida på som vanligt sen var hela hon sne i benen vilket han inte trodde skulle gå att fixa helt MEN idag var hon nästan helt rak helt fantastiskt dock har han inte behandla det specifikt.
Men idag fick han ingen reaktion ifrån hennes sida inte ens där hon reagerade förra gången, vilket känns som en lättnad sen var hon verkligen jätte mjuk och fin i rygg musklerna så han kunde inte hitta något och gav därför ingen behandling heller. Och sa att hon va i topptrim, och det känns verkligen skillnad!

Ida: var tajt i bakbenen sist, och lite små fix i ryggen, dock gav han inte henne någon behandling men idag när han kollade såg hon mycket bättre ut på bakbenen visst hon är fortfarande tajt nästan så hon blir hjulbent men hon var mycket finare och han trodde det skulle bli ännu bättre sen ryggen var också mycket bättre. Stor lättnad det också! Hennes största problem är sprickorna i fram hovarna som ser mindre bra ut.

Så han trodde inte han skulle beöva komma ut på länge nu utan om jag känner något ska jag höra av mig annars ska jag bara fortsätta träna och fixa med dom som jag gjort tills nu. Han tycker dom var riktigt riktigt bra och fräsch i kroppen. Så nu är jag en lycklig tjej eftersom jag har så fina hästar ♥

RSS 2.0