Vilken häst jag har!

Har verkligen haft en helt underbar dag, solen ha skinit och det ha varit grymt varmt jag ha lega i poolen och bättra på min solbränna. mellan 16-21 blev det jobb nu ledigt två dagar, ska bli skönt! Kom hem strax efter 10 hämta hästarna och red min älskade fina Wilma.

Och hon går så himla bra, helt sjukt! Red dock barbacka idag med, tänkte testa sadeln imorn igen och se om hon förändras.
Skrittade ut på långtygel funka lika bra som alltid hon strosar på gick i ett friskt tempo och sträkte ut sig bra, samlade henne och börja flytta henne sidvärts och hon gick klockrent gjorde samma sak i trav senare och det gick GALANT min älskade lilla hjärte häst sen tog jag en höger och en vänster fattning som va KLOCKRENA så vände vi om hem och galoppera upp för ängen ååååh vad min häst får mig lycklig, bli nästan tårögd när det går så här bra, kan inte förstå det själv! Vad har jag gjort utan min lilla plupp till häst ♥

I stallet innan jag red stog vi bara och myste i 10 min, hon släppte inte taget om mig mys gumman min hon ska pussas och klia och ha huvude på min axel där kan hon stå hur länge som hellst, massa KÄRLEK till min häst ♥

Imorgon bitti kommer Tobbe hit. Efter han jobbat natt, myspysigt! Ska även se till att komma ut på en lång uteritt med Wilma och ev. ridbanan med Ida annars uteritt med hon också.


Förlåt

Ledsen att jag ha blivit sämre på att uppdatera bloggen, hinner inte med mig längre. Jobbar och sköter hästarna så har fullt upp.

Hästarna fick vila igår va på tok för varmt att rida på dagen och på kvällen däcka jag direkt jag kom hem från jobbet, men ikväll SKA jag rida dom båda efter jag ha slutat. Imorgon och Lördag är jag ledig innan 6 dagars jobb och en "ledig" lördag som kommer tillbringas uppe i Ånge på tävling.

Nu ska jag iaf ut och lägga mig i poolen ett dag, uppdaterar efter jag ha ridit ikväll.


Strålande dag

Åh vilken underbart härlig dag det har varit idag, 34 + nackdelen är alla dessa flugor, myggor och bromsar. Ha varit ledig idag så hela min dag har spenderats i poolen lega o sola på en luft madrass så nu är jag åter brun igen.

Såhär senare på kvällen var det dags att motionera mina två hästar
, Wilma var först ut red ut en sväng hon skötte sig jätte bra, tog lite trav och några galoppfattningar hon gick KLOCKRENT i form hela tiden, sen busade vi i några uppförsbackar det uppskattas ju alltid! Stannade till nere hos och red lite på banan hoppade några skutt på 40 cm och red lite dressyr gick super bra hon var SÅ FIN, red barbacka idag!

Efter Wilma var det direkt idas tur red samma tur på henne, dock skrittade jag bara, men lika bra träning det ida var rätt pigg från början fick gå i sitt eget tempo, gick iform helt frivilligt på lång tygel, blivande dressyr häst det också? Sen fick hon nå fnatt inne i skogen och tänkte tvärvända där satt jag barbacka på lång tygel han knipa åt med benen så jag satt kvar men när jag skänkla framåt skulle hon protistera och stegra engång sen kunde hon gå direkt fram, idiwiiiidie. Annars gick allt strålande bra men hon också!

Imorgon och torsdag jobbar jag kväll igen bara att börja peppa inför det sen är jag ledig 2 dagar sen jobba jag söndag igen.

Att ha en bra relation med hästen

Är något som är oerhört viktigt för mig. Jag tror dessutom att det gör att man lyckas bättre och man verkligen trivs ihop och kan bli ett med hästen, inte bara när man rider.

Detta är något jag och Wilma jobbar väldigt mycket på och ha gjort under 5 år och 9 månader(så länge jag haft henne). jag kan i princip göra precis vad jag vill med henne och hon vet att hon allid kan lita på mig. Övningar som tex. att gå över en presening, täcka henne med en presening och kunna skaka på den är inge konst hon står där helt still, lugn och sansad. Att leka med hästen får oftast hästen både glad, lyhörd och sammarbetsvillig ifrån början körde jag följa John i hagen i både skritt, trav och galopp kunna få henne att backa om jag backa när hon gjorde som jag ville fick hon massvis med beröm och lite kraft NUFÖRTIDEN kan jag ha henne lös var jag en går hon följer efter alla mina rörelser och kommandon, och hon älskar det hon gör allt med öronen framåt! sen ha hon även fått busa mycket med mina ridspön, då blir hon som en hund slänger jag iväg spöet då traskar hon dit och plockar upp det och kommer tillbaka och ger mig det samma sak om jag tappar det när jag rider så plockar hon upp det och ger mig det. Sen har jag nog världens mest kram och puss goa häst, vi kan stå i timmar och bara mysa, hon lägger huvudet på min axel och bara slappna av eller så pussar hon mig, dessutom är hon bra på att klia oss. Hon går att löslongera, under alla dessa år jag haft henne, har jag ramla av ca 6 ggr men varje gång har hon tvärnita och stanna och putta på mig precis som "vad gör du där nere, upp o hoppa, när vi hämtar våra hästar i hagen eller kommer hem och dom ser bilen möts vi oftast av både gnägg och att dom kommer i fullfart osv. Har lärt henne och hon mig så himla mycket. 

Från o med den dag vi köpte henne, är det sällan jag har tvingat henne till något hon inte vill och ha aldrig använt mig av våld, spark, spö eller dylikt. Vi har alltid gått runt problemen och löst det på annat vis. För oss har det funkat bäst jag har fått en stabil, väldigt snäll och världens goaste häst och ingen skvätten häst. Nu är det inte bara Wilma jag gjort på detta vis med utan Polarn var lika snäll och fin han, samt ida har jag börja träna på samma vis också men inte hunnit så långt. Folk som ser mig och min häst både jobbande från marken, när hon pussas och lägger huvudet på axeln och ridande, ger oss mycket beröm för hur vi sammarbetar och jobbar ihop, dommarna på dressyren skriver att hästen gillar mig, vi blir "ett" och vi har fin kontakt tillsammans. 


Många tycker nog jag är för snäll mot mina hästar, som tex 06 när hon sparka över frambenet över frambommen i transporten efter det ville blev hon tjurig att kliva på pga. rädsla, men vi gav oss aldrig vi stog timme in och timme ut, det kunde vara både hemma eller på Matfors ryttarförening folk tyckte vi va dum i huvudet som inte tog ett spö och rappa på henne, och hur fin Wilma än var när man red skulle man aldrig kunna ha en häst som tjura vid transportering, ja mena hallå? Hur mycket tycker man då om hästen om man inte kan ta lite motgång. Ingen ska lägga sig i min och min häst träning, jag känner hästen bäst och vet vad vi kan. Vi går hellre den långa och snälla vägen jag tror man vinner mest på det, det tog inte särskilt lång tid innan Wilma åter igen litade på oss i transporten men det var många timmar nerlagd på det, Idag när hon ser en transport blir hon helt galen hon gnäggar och ska in i den direkt spela ingen roll om det är våran transport, någon som kör förbi oss eller som står parkerad, när vi ska iväg med henne transportera hon sig själv och står hur lugnt och snällt som hellst!
Jag tycker personligen att min långa väg är bättre och tryggare, man vill inte ha en häst som går in i finkan av rädsla för att den vet att den åker på spö annars. Och jag avskyr att se folk på tävlingar som använder sig just av spön när dom ska transportera sin hästar..

Samma sak vid ridning om det går dåligt en dag som det gör för alla, om man är djupt ner i en svacka kan jag inte fatta hur folk fortsätter tjaffsa med hästen, rycker o sliter den i munnen. För mig räknas de som djurplågeri hästen ska inte behöva lida för att ryttaren inte klarar av hästen. Känner jag att Wilma har en sån dålig dag så klappar jag om henne och hoppar av och leder henne hem igen och provar att rida endera senare under dagen eller dagen efter.

Så nu har jag fått säga allt detta också. Nu har jag dock inte hållt mig till rubriken hela tiden men det är iaf mina tankar och funderingar.
 

Ny dag, nya bekymmer...

..Ja så sägs det vara i alla fall men jag vet inte riktigt jag. Har inte fått något vettigt gjort alls på hela morgonen, solen skiner och jag sitter inte? Men jag har äntligen fixat min time pool och lagt mig tillgänglig några dagar i Juli hoppas det finns nå jobb då bara. Känner mig hur trög som hellst när jag kom till den sidan, började att kolla kalenden vilka dagar jag redan var uppsatt på men bara hälften av dom dagarna per vecka fanns jag uppbokad? fattar nada. Så om någon kan det bättre en mig kan du få förklara det, tack!

Ikväll blir det jobb, roligt! Innan det hade jag tänkt hunnit ner till hästarna och myst med dom lite, knäppa lite kort och sedan städa rummet, vilket verkligen behövs. Det är väl hur hela min dag och kväll ser ut. Nej dags att göra något, så man slipper stressa i slut änden.

Hästarna får vila idag, Wilma är verkligen värd det från går dagen och ida också dom var så duktiga så mina älskade hästar ♥

Tävling på Njurunda

Idag har jag och Wilma tävla på Njurunda ryttar förening, red LB:2 bara. Trodde det skulle gå skit med tanke på hur det har gått sista veckan att rida men kändes som att det är bra träning och det värsta som kan hända att vi kan komma sist.

MEN SHIT vilken underbar pringla till häst jag hade. framridningen va hon så satans fin på, bar sig själv och gick i riktigt fin form, bra tramp bakifrån, bra tempo och kändes SUPER FIN!!!
På banan gick hon i stort sett lika bra, hon vart något tjurig i galopperna så förlorade lite på det men det skiter jag i, och dessutom dommaren är ju rätt sträng när det gäller tempo så där förlora vi också poäng trots att jag tycker hon gick framåt väldigt bra men skit samma hästen gick klockrent och vi red ihop 57,67% och vi är skit nöjda, 10 poäng i från placering inte illa! Jag har världens bästa häst ♥

Min kära pojkvän ställde ju också upp för att jag skulle kunna åka, så glad över det också betyder så mycket. Återkommer senare eller imorn, för nu ska vi åka hem o till mig och vila ett tag innan han ska upp igen för att jobba natt i birsta den stackarn. Själv jobbar jag kväll imorn, så hinner rida och fixa med hästarna innan, perfekt. 

Hare bra. 


Jag är så lycklig!

Det finns bara en person här i livet som får mitt hjärta att bulta som mitt gör, bara av att tänka på dig gör att jag få ett leende på läpparna, du finns 24/7 i mina tankar. Du är bland det bästa som hänt mig, finns ingen annan som är så speciell som du.

Jag har världens bästa pojkvän, åter igen har han gjort det. Trots att han jobbar natten mot måndag ställer han upp för att jag ska få tävla, om ni bara visste hur glad jag är över det. Ikväll åker jag upp till honom och vi ska bara ha en massa mys känner att vi behöver det. Sen stannar jag och firar midsommar med massa folk där upp sen på lördag beger vi oss ner till mig för att fixa till tävlingen på Söndag. 

Helt underbart, livet leker och jag är fortfarande lika kär som för snart 14 månader sen, den där bra och obeskrivliga känslan i kroppen. Imorgon är det 6 månader sen vi förlova oss det är också bland dom bästa saker jag fått varit med om all lycka. Det är ofattbart hur bra jag ha det, kan sitta och tänka på det i timmar.

Sitter bara och le för mig själv nu när jag skriver det här går inte att göra nå åt det, så himla glad och lycklig. 


Jag älskar dig Tobias Öberg ♥♥♥


Fina Wilma

Red Wilma nu en sväng nu på kvällskvisten, även fast jag bestämt att hon skulle vila. Skrittade ut en kortsväng och kände på formen och tempo satan va fin hon var, älskade Wilma!
Travade även inne på banan några varv. Även där gick hon klockrent så massa beröm sen va hon malligare en malligast! Min häst är bara bäst.

Nej kanske borde sova nu, ha jobbat kväll idag. Och imorn jobbar jag 8-16! Sen hem och rida min älskade Wilma. Efter det bär det troligtvis av till min andra älskling! Och kommer hem på lördag, så därför få hon vila på fredag istället.

Hoppas alla har det bra, tycker ni ha blivit dålig att följa min blogg sen förrgår hade jag bara hälften av besökare igår, tråkigt.



MIN SUPER FINA ÄLSKADE, VÄRLDENS BÄSTA HÄST!


Så himla tuff ryttare

Alltså älskar denna film måste jag säga, hur tuff är inte ryttaren? Sån unge skulle jag också vilja ha! Kan kolla på filmen om och om igen men skrattar alltid lika mycket.

http://www.youtube.com/watch?v=aUaP0t5IUnM


Kan även passa på att länka två otroligt fina låtar, kan grina i timmar efter jag sett dom. På en sekund kan hela ens liv förändras man vet aldrig vad som händer utan man ska verkligen ta vara på tiden!

Concrete angel- http://www.youtube.com/watch?v=KtNYA4pAGjI
Chris Medina What are words- http://www.youtube.com/watch?v=nQY4dIxY1H4

Väldigt se värda klipp!

Positiv förbättring

Denna dag började med försovning, hade 50 min innan jag skulle vara på kommunhuset för en introduktion, men det gick ju det också. Avskyr detta väder man blir så himla trött somnade även på bussen påväg hem igen! Efter det skjusa mamma in mig till birsta så vi kunde köpa kraft och saltstenar åt hästarna. Morfar fyller år idag så ha varit där och grattat honom.

Men jag har även hunnit rida Wilmabus. Red nere hos Emma som planerat OCH idag kom en väldigt positiv ändring. Red dock enbart på fyrkantspåret och några volter, snett igenom men tyckte det räckte för hon va pigg och framåt och gick i stadig form i alla gångarter, fina övergångar jag är verkligen hur nöjd som hellst över min prinsessa idag, hon bli så himla nöjd/mallig över sig själv också go stumpan min!

Imorgon får hon vila, jag jobbar kväll så få se om jag eventuellt hinner med en promenad med henne men annars är hon väl förtjänt av en vila.


Efter framgång kommer motgång

Vilken underbar dag det ha varit idag. Imorse blev jag inringd som vikarie jobbade 8-16, jag älskar mitt jobb älskar att jobba med människor att få göra något bra för dom och hur glad dom blir över det underbart! Regnade halva dagen sen kom underbara solen tillbaka.
Efter jobbet åkte jag hem, och hästarna står i hagen på andra sidan vägen just nu men Wilma hörde bilen när jag hade parkerat och öppna bildörren hör jag hur Wilma gnäggade efter mig, gostumpan kunde inte låta bli att ta med mig några mackor och gick ner och hämta hem dom eftersom jag ändå skulle rida!
Vet inte vad som flög i mig men ha vanligt ovanligt pigg idag så tog och städade hela stallet också.

Red Wilma hemma på ridbanan idag. Tänkte att hon bruka alltid bruka jobba på bra då, men icke red enbart lätta saker idag som vägar, tempoväxlingar MEN Wilma ha fått för sig att hon ska slå och inte gå iform helt utan går hellst bara med svagt böjd nacke i TRAVEN enbart. Galoppen var helt underbar samma sak efter vi saktat av till trav blev hon kanon fin sen när man börja jobba henne lite mer tyckte hon det blev jobbigt och protestera. Det händer så ytterst sällan att hon blir så här, känns mer som att jag inte klarar av henne just då. Men som rubriken lyder "efter framgång kommer motgång" vilket vi är ganska bekant med hon ha gått otroligt bra länge nu minns inte sist hon hade en dålig period så det är väl dags hon har haft strålande resultat dom sista tävlingarna och gått hur bra som hellst hemma. 

Men till sist gick hon super bra och jobbade på bra, lyssnade och var lyhörd och känslig så red ut provade att trava lite och hon gick hur bra som hellst red dock bara rakt fram provade även rida på en kompis paddock och då fick man återigen känslan av att bli ett med hästen rättare sagt skötte hon sig utmärkt!

Helgens tävling på Njurunda funderar jag på att stryka mig på, känns inge kul att åka dit som hon går nu att behöva ställa krav på henne gör det bara värre, bättre att ladda om till Ånge tävlingarna. Sen har jag inte heller någon som kan följa med och hålla i Wilma medan jag fixar i ordning oss och jag klarar inte det själv. Känns som att det inte är menat att vi ska åka! Vill inte på någotvis förstöra det hon tycker är roligt.

Men annars är jag nöjd över dagens ridning, det kan inte alltid gå bra allting går upp & ner ingenting är Wilmas fel hon gör allt jag ber henne om utan problemet sitter i mig.

Imorgon tänkte jag rida nere hos emma och känna igenom lite bättre då och efter det avgöra hur det blir.


Besviken på min egen ridning

Red dressyr idag igen, men gick inte alls lika bra som det har gjort. Red med sadel idag ha inte gjort de på 2 veckor så vet inte om det kan vara orsaken.

Jag red verkligen som en kratta idag. MEN Wilma skötte sig jätte bra trots det, hon var pigg och framåt, gick i bra form, jobbade på bra med bakbena under sig och hade ett bra steg. Men hon sköt i väg bogen i höger varv i trav i ena långsidan den andra var klockren men tror det beror på mig för det lutar neråt i det hörnan och då blir jag stel och slutar rida för annars hade hon inga problem med bogarna men just där nere och jag kände själv att jag slutar mig framåt och bli stel avskyr att rida neråt så hoppas det kan vara så. Samma sak i galoppen när jag voltade i höger varv och banan lutar ner slutar jag rider och tappar sits och det blir bara fel och wilma blir istället lång och går inte helhjärtat i form. Men tyckte jag löste det riktigt bra ändå till slut bestämde mig för att lägga ner henne i en lägre form och lägga min tyngd på rumpan och då gick hon klockrent älskade Wilma ♥

Wilma jobbade på så himla lätt och bra i övrigt. Och kändes jättefin i båda varven i alla gångarterna, att jag har en sån fantastisk häst hur kasst jag än rider så gör hon allt för mig helt otrolig häst jag har, min fina älskade helt egna Wilma. Blev en lång avskrittning på en svettig häst, när vi kom tillbaka till stallet borsta jag av henne, gav lite massage och la på kylspray på benen sen stog vi bara och pussades och myste det var precis vad Wilma förtjänade och älskar gosfia min♥

MEN jag är trots allt riktigt nöjd över Wilma, men riktigt besviken på mig själv måste jag säga. Men imorgon tar vi nya tag och gör ett nytt försök och hoppas på bättre tur!

Helt underbar helg

Ojojoj vilken helt underbar helg jag har haft med älsklingen. I fredags kom han ner till mig och ställde upp och fota när jag red fick fantastiskt fina bilder finns smak prov på dom från inläget i fredags. Efter det kröp vi ner i soffan och kolla på tv hade det riktigt mysigt, fick även jätte fina presenter av han, älskar dom! 

Sen i lördags for vi upp till han fortsatt o bara myste på i soffan såg filmen The blind side den var hur bra som hellst dom som inte har sett den kan jag rekomendera att se! Tog även en tur på fyrhjulingen.

Söndag, ha också blivit en riktig mysdag låg och kolla på jönsson ligan halva dagen sen såg vi solsidan säsong 2, och till sist blev det en promenad. Såna här helger borde man ha fler av, älskar det! Men sen runt 7 tog jag bussen hem eftersom jag jobbar i morgon igen.

Jag har en helt fantastisk pojkvän, han ställer alltid upp för mig i stallet när jag ska rida spela ingen roll om det så spöregna eller är -30 grader så ställer du upp, varje tävling följer du med och hjälper mig att hålla i Wilma. Du står ut med mitt hemska humör jag kan ha, du finns alltid kvar här vid min sida ändå och säger bara; "det kommer lösa sig, ingen fara". Så himla glad att jag har dig du är bland det bästa som hänt och jag vill aldrig förlora dig. Jag hoppas och tror på att dom hemliga orden kommer bli till verklighet vill inge annat. Snart 14 helt underbara månader. Jag älskar dig♥



Min fina älskling!


Tobbe och en smutsig Wilma, i vanliga fall är hon aldrig sådär smutsig! :( Men dom är mina hjärtan, mitt allt, mitt liv♥


Jag har det himla bra

Igår kom Tobbe till mig, blev bara mys framför tv:n haft det hur bra som hellst. Så glad att han står ut med mitt häst intresse och kan följa med på både träningar och tävlingar, kanske inte är alla killar som gör det så lite lyckligt lottad är jag allt!

Och det typiska sommar vädret ha det regna som sjutton idag, så blev bara en kortare skritt tur på dom både vilket kan vara bra för Wilma också eftersom hon har gått 2 hårda dressyr pass denna vecka. Men båda hästarna skötte sig hur bra som hellst, mina fina pållar kunde inte ha det bättre! Och tack till Tobbe som följde med ut trots vädret.

Tänkte även passa på att säga att vi har en helt underbar granne, han ställer upp som hästvakt under min skoltid eller när jag jobbar och ingen annan är hemma. Känns så himla säkert att han kan mata hästarna speciella tider och kan fylla på vatten allt detta gör han frivilligt, men han älskar våra hästar så då är det ingen konst TACK för det!

Nu blir det film mys med älskling ska se på The blind side.

Dressyr på ängen, bildbomb

Idag blev det dressyr på ängen med Wilma red lite lätt bara volter, övergångar, halter hon var så HIMLA FIN. Har inge mer att säga än att jag verkligen älskar min häst hon är bara för bra, mitt lilla hjärtat!

Hade turen att Tobbe var med och kunde foto oss idag, blev jättefina bilder.







Tur man har en häst som kan plocka upp och ge mig spöet om jag tappar det!




Så himla nöjd över mitt fina hjärta, hon är bäst ♥♥♥♥♥


Skogsmullar

Red upp mot bergen med Wilma idag, barbacka såklart!
Gick jätte bra, hon fick upp lite kondition skrittade nästan bara eftersom vi ha så kassa ridvägar, stenigt över allt! Red lite på ängen innan jag red hem, Wilma gick SUPER bra där, väl hemma tänkte jag att mamma kunde knäppa lite kort på oss så jag kunde lägga upp men Wilma blev allt för irreterad på all små knott och mygg trots att dom ha flugmedel på sig så hjälper det knappt. Men hon gick hur bra som hellst trots det lill hjärtat mitt! Kommer bilder i helgen istället när Tobbe är med som åtminstonde kan med kameran.

Imorn och hela helgen är jag ledig, ska bli mycket skönt måste jag säga, bli ett riktigt dressyr pass då.

Ha det bra


Jag kan rekomendera

Flughuvan dom har till häst på hööks för bara 129:- den har bra passform med fleece kanter ger inte hästen nå märke eller skav. Den vrider sig inte heller på något vis + att det är perfekt med en öppning där man lägger ut pannluggen. Karborre under hakan som man knäpper ha inte (nutts något på min än).


Bilden tagen från hööks hemsida.

Gamla som nya bilder på Wilma

Tänkte lägga upp lite olika bilder sen Wilma kom och tills nu när hon byggt på sig mer muskler och växt! Lite av min och min underbara hästs resa under våran tid, hon är helt fantastisk!

























Draw away min saknade ängel

Draw away "polarn", som han fick heta hos oss. Var ett Varmblod född 1994 och kom till oss den 22/12 -05. När vi köpte Wilma skulle det komma en till inacordering dit vi hade henne då, men som aldrig dök upp och Wilma ville inte alls stå själv så hon rymde titt som tätt. Vi satt ut annons på fodervärd där vi valde ut att åka och kolla på Polarn. Han följde med oss hem samma kväll och kom som en hjälpte efter det så löste sig allt, under juni 06 blev han min egen. han var världens snällaste lilla kille men väldigt försiktig av sig.

Innan han kom till mig var han travre och aldrig riden, men jag började red han och det gick så himla bra slutade med att vi tävlingshoppa 90 cm och han ÄLSKADE det, lyckan han hade inne på en hoppbana, fanns inget stopp på han han kunde hoppa hur mycket som hellst och vi trivdes jätte bra tillsammans.
Men en vinter var olyckan framme det va snöstorm och vi gick ner i ett dike som vi inte såg han slog i benet och fick lite pålagring och efter det blev han sällskaps häst/prommenad häst men han trivdes lika bra som det, han var helt otrolig. Varje Dressyr tävling jag var på följde han med i finkan som sällskap stog där som en ängel och va så himla nöjd med att få käka sin mat.
Många trodde att Wilma och Polarn var syskon dom hade samma färg, samma teckning och Polarn såg ut som ett föl trots sin ålder och betedde sig som ett!

Sen i år händer det tragiska jag förlora min "älskade bästa vän" efter 5.5 underbara år skildes vi. Kom lösspringande hästar som lyckas kicka han medan våra hästar stog snällt i hagen det va så pass illa att vi fick tabort han på plats, jag var inte hemma just den dagen han få veta det på telefon och pratade, trots den smärta polarn hade just då så spettsade han öronen när han hörde min röst, önska jag kunde få ta en sista ridtur, pussa dig så där på mulen som jag brukade göra när du börja leka med våran dragkedja på jackorna, gosa i vårat hår önska jag kunde få ta ett sista farväl från dig efter allt du gjort för mig så skulle det sluta så här, livet är inte orättvist det här skulle inte kunna hända mina hästar ha aldrig kunna drömt om det!
Men han får nu galoppera på dom evigt gröna ängarna och jag hoppas han har det jätte bra han är så fruktansvärt saknad av oss alla här hemma! Har så himla mycket att tacka han för.

USCH tårarna bara spruta på mig nu, min älskade polarn, våran hjälpte! Går inte en dag utan att jag tänker på dig att bara se hagen, platsen där du låg det få mig att må så dåligt veta hur ont du hade, min lilla goagubbe. Du kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta som ingen någonsin kommer kunna ersätta. Vila i fred världens finaste ängel ♥♥♥ 20/5 1994- 13/3 2011


Dom stog alltid kant i kant, dom var så tajta våra hästar!

Minns den här dagen så väl, du lyckades alltid med det omöjliga.





Finaste killen!



Träningstävling Alnö

Kommer massa fler bilder om någon dag!


Mor och dotter på varsin häst

Blev yttligare en ute ritt idag, känns som jag inte gör något annat just nu måste ta och ändra på det!

Mamma följde med på Wilma idag och jag red Ida. Blev bara skritt men det är ju nyttigt för dom också, skrittade runt norra vattjom/rude och sen hem vilket är ca 7 km, super mysigt hade vi det inte alltid jag få upp mamma på nån av hästarna och dessutom BARBACKA! Många skratt mamma är typ världens stelaste person så hennes ben domnade bort under hela ridturen och det enda hon tänkte på var att hon inte skulle ta sig av, men ridning är ju bra bygger muskler och man bli mjuk i musklerna återstår ju att se om hon ha träningsvärk imorgon!
Jag har valt att fortsätta rida Ida trots allt. Stog och massera hennes rygg och stretsha och klämde igenom hennes ben, hon tyckte mest det var skönt inte tjock på benen och hon bryr sig inte om att man lägger på sadel/hoppar upp eller något. Dock rider jag barbacka nu tills anders känt igenom henne riktigt. Men hon stog helt still när jag hoppade upp och under ridturen gick hon med spetsade öron eller med hängande/avslappnade öron hon stretar inte emot något eller dylikt går på lång tygel eller i form. Går lugnt och avslappnat så lite skritt tror jag inte hon bli sämre av att hon får stå still och bli stel och eländig! Dessutom att hon är känslig på ryggen ha jag märkt för har det tex. regna och trots att våra hästar alltid ha regntäcken så spänner hon sig och bli lite öm men när hon blivit varm eller man ha massera bli det bättre igen! Märker jag att hon får ont eller bråka emot mig kommer jag givetvis sluta rida men till dess blir det fortsatt lugn skrittning.







Jag & Wilma på tävling på THF 2010


Tävlings resultat 2011

Jag tävlar Dressyr med min Nordsvensk Wilma, upp till LA. vi ingår i MRF lag 2011 och även 2010. Vi började tävla lokalt sommaren 2009.
Jag är absolut ingen tävlings människa över huvudtaget utan blir ett nervvrak, sitter o skakar osv. Får pga. det en kass sits som ger poäng avdrag. Trots detta gör Wilma allt för MIG helt otrolig häst hon är mitt lilla hjärta ♥♥♥
Jag är i alla fall mer en nöjd över min början på tävlings året, och det är riktigt roligt att vara ute och visa att även Nordsvenskar kan!

Tänkte uppdatera med lite resultat från i år:

Träningstävling SFRK: LB:1 57% Wilma skötte sig programet rak igenom förutom vänster galoppen när hon plötsligt fick för sig att börja tjura där vi tappa mycket poäng ca. 6-7 p=3-3.5% lägre men vi va jätte nöjd ändå!

Första lokala i år SFRK: LB:3 48.18% total katastrof, någon stog i ridhuset och knäppte bilder med blixt och ljud!!!! dessutom hade inte mamma så hon kunde hjälpa mig något att sadla osv så jag hade inte ens ridit fram. Dommarens kommentar "Tyvärr en häst som för dagen är busig "rädd i hennes fall", men du rider mjukt. Lycka till!

Program ridning MRF: LC:1 69% Nu börjar jag åter igen känna igen min häst, hon gick klockrent! Dommarens kommentar "Häst med en mycket bra form, tänk på din högra hand annars var det nogranna vägar". Red på högst poäng

Program ridning MRF: LB:1 65.5% Återigen gick hon hur fint som hellst och red på högst poäng. Dommarens kommentar: "Jättefin i detta program, jobba med handen lycka till på tävlingarna".

Lokal THF: LB:1 59% Wilma skötte sig exemplariskt stadig, fin allt, dessutom var det en av dom hårdare dommarna som dömde så det var ju bara bonus att vi fick så bra då. "Lydig och fin häst"

Lokal THF: LB:2 Lagklass 55% wilma var jättefin skötte sig lika bra som i första programet men dommaren dömde mycket på hur mycket bjudning hästen hade vilket vi fall mycket pga. Men vi var lika nöjd med det huvudsaken är att jag och dom som ser mig tycker hon va fin! "maffig/läcker häst, saknade mer bjudning bättre i galoppen. Mjukt ridet Lycka till"

Medskogs: Wilma var hur duktig som hellst, vissa missar men allt var mitt fel placerad 5 a med 4 p efter 1an. "Trevligt ekigage" 

Lokal MRF: LB:1 58.28% Högtalar anläggningen gick sönder och tjöt bara vilket ledde till en spänd häst men hon skötte sig trots allt mycket bra. "en häst med trevlig uppsyn, lycka till".

Lokal MRF: LB:2 54.33% Jag tyckte Wilma kändes jättefin, lugn, avslappnad vart chockad när jag fick höra resultatet tyckte själv vi var värd betydligt mycket mer! Hon gav oss dessutom poäng avdrag helt utan anledning, nej hon gillade oss helt enkelt inte! Kommentar "Harmoniskt ekipage, hästen gillar dig".

Lokal HRK: LB:2 ryttartest 63.5% Wilma var hur fin som hellst, nu är hon som hemma gick helt klockrent!  

Lokal HRK: LB:3 62% Wilma var lika fantastisk i detta program gick galet bra, trots att det börja spöregna/hagla under mitt och hon fick en vattendroppe i örat och blev irreterad vi var MYCKET nöjd fick dessutom 2 st 8 or i halterna i detta program och en 7a på galoppfattning sen väldigt mycket 7 or inge lägre en 6 or och det va inte så väldans många heller! "Väldigt trevligt ekipage".




Dressyr

Ikväll blev det först en uteritt gick jättebra jobbade lite sidverts i trav lät jag henne galoppera upp för två branta backar så hon riktigt fick sträcka ut sig vilket hon älskar.

Sedan red jag lite dressyr nere hos en kompis på deras paddock, Red inget speciellt "avancerat" utan kände igenom gångarter och lydnad, stadig form i alla gångarterna, fattningar samt avsaktningarna. Skänkelvikningarna funkade bättre i höger idag hon fick inte riktigt in bakbenen i vänster så när hon gått 5-6 steg rätt avbröt vi direkt med massa beröm!

Och jag är givetvis jätte nöjd över mitt lilla hjärta, otur som jag ha började de regna precis när jag skulle rida iväg och ha fortfarande inte sluta så ida få stå idag också.

Hinner dessutom inte skriva och uppdatera så mycket på dagarna eftersom jag ska gå som timvikarie ute i njurunda på ett ålderdomshem, så denna vecka ha jag haft inskolning.  

Mysig kvällsritt

Alltid lika mysigt med en sen kvälls uteritt i "sommar värmen". Tog mig en sväng med wilma hon kändes jättefin mjuk och följsam gjorde allt jag bad om och gör allt med spettsade öron underbart o se hon ÄLSKAR det hon gör och hon blir alltid så mallig när hon får allt beröm, idag och som vanligt kändes det som att vi två blev ett!

Red även lite dressyr på ängarna nedanför oss dock bara i trav, först jobbade vi på vanlig 8 volt och la in lite övergångar tycker den övningen är super bra sen red vi lite skänkelvikningar hon var verkligen jätte duktig. Min fina tjej så stolt över henne hon gör hela tiden.

Bilder från 2-3 veckor sen. Fotograf Tobias Öberg








Presentation av ida

Citus Ida som hon egentligen heter tog vi hem på lån den 14 Mars och kommer troligtvis bli min egensnart, Hon är ett varmblods sto som är född -2000 alltså 11 år. Hon ha varit körd men pga. en kotledinflamation för 6 år sen ställdes hon av och betäcktes och har fått 2 fina avkommer efter det.

Hon har inte blivit riden innan hon kom till mig och tanken var att jag försiktigt ska sätta igång henne, och under dessa 2 månader har hon blivit stadig i form i både skritt och trav helt fantastisk häst med riktigt bra psyke. Hon är genom snäll hästen rakt igenom men en riktigt tuffing till häst inte mycket som kan skrämma henne! Hon är verkligen jättefin har ett arab huvud och tjock pannlugg! Hon är även under muskeluppbyggnad just nu och har blivit riktigt fin.

Ida kommer från samma travstall som min fd. häst polarn, och kan inget annat än tacka dessa underbara personer som ger mig chansen till att ta hand om deras underbara hästar, känns så himla bra att ta hästarna därifrån. Tror aldrig att jag har varit med om folk som är så snäll med sina djur och man verkligen vet att hästen har haft det jätte bra innan den kommer hit och det uppskattas, dom har även varit ett fantastiskt stöd!

 

 


besök av Massör/ET

tjosan hoppsan!

Som sagt idag kom en som mamma känner hem till oss, han är utbildad massör, ET, häst tandläkare, hovslagare är och utbildar sig hela tiden, varit i flera länder på utbildningar och är väldigt känd för att han är så duktig och han kunde verkligen ALLT saker jag inte hade en aning om fick jag veta idag riktigt intressant!!!!

Vi hade turen att han kände igenom Wilma lite snabbt, han kunde känna att hon är kortare på sin högra sida på benen. Det är inget som går att fixa till helt men det går att göra bättre men de är svårt dock inget som hon lider eller går och fel belastar på något vis. Han kommer tillbaka till oss om ca 1 månad då ska han gå igenom båda hästarna helt sen börja med behandling på det om de behövs dock trodde han inte han skulle finna nå mer fel på Wilma han tyckte hon kändes superfin mjuk det skulle isf vara Ida då! 
 

Börja om att blogga på nytt

Funderar starkt på att börja blogga igen, folk fortsätter kolla denna och frågar om varför jag inte uppdaterar. När jag gjorde denna blogg vare meningen att jag skulle kunna skriva om Wilma & Polarn men efter den tragiska olyckan 14 Mars vart allt förändrat ha varken orka prata eller skriva om det. Men polarn är verkligen saknad hos oss alla skulle göra allt för att få tbx min gokille!

Men hade turen att få låna en ny jättefin häst som förhoppningsvis kommer bli min denna skönhet heter ida, uppdaterar mer om henne sen både fakta & bilder.

För övrigt fortsätter mitt liv att gå upp och ner, som sagt är det fruktansvärt tur att jag ha mina älskade hästar att stötta upp mig emot dom får mig alltid att le och tycks vara dom enda som verkligen förstå mig och ställer upp i alla situationer. Va ha jag gjort utan dom, älskade hästar<3

Men förslag på vad ni vill jag ska blogga om, så fixar jag det!

pusselipuss

RSS 2.0