Presentation

Om mig: Jag heter Tina Holmberg är 17 år, bor i sundsvall. Började rida när jag va runt 4 år sen när jag fyllde 7 började jag på ridskola i matfors, blev så småning om skötare på en av ridskolans hästar en liten busig c-ponny och hade även turen att få rida mammas kompis dotters häst så mycket jag ville. När jag var 11 tyckte mamma det va dags för egen häst vilket slutade i loppet av 2 månader med 2 hästar.




Min första häst: Wilma född -02 nordsvensk travare vilket många har svårt att tro när dom ser. Köpte henne oktober -05, då var hon oinriden kunde ingen galopp osv. jag ha aldrig tyckt att det är viktigt att hästen ridas upp fort och bli tävlings klar redan som unghäst, utan tyckte hon skulle få vara den hon var eftersom hon bara var 3 år tog det lugnt, red upp muskler, tränade mycket lydnader från marken osv. vilket har gett väldigt mycket bra resultat. Våran resa har verkligen varit blod, svett och tårar hon har varit en helt underbar villig att lära sig nya saker och lättlärd, och hon vill och gör verkligen allt för mig och hon har lärt mig enormt mycket måste jag säga mycket av det jag kan idag är helt hennes förtjänst! Vi satsar på dressyr men vi gillar också att hoppar är ute på några clear rounder per/år.
Jag ha tränat för en heldel olika tränare och fått fina kommentarer; hon är en häst på miljonen, en riktig stjärna och att med en lite mer bestämd ryttare kan vi ta oss upp till sm om vi så vill!
Vi började även tävla lokalt i dressyr sommaren 09 och fortsatt under sommaren 10 tävlar upp till LA. Och fortsätter även med det i år!
Hon är även som en liten hund där jag går där går hon varelse hon är helt lös eller inte går hon inte ifrån oss, springer vi så springer hon, tvärnita vi och backa osv. följer hon efter mig, leka med spön, måla med penslar, öppna dörrar finns det nånting hon inte gör? desutom att pussas och gosa, lägga huvudet på axeln så kan hon hålla på flera timmar, kommer vi till hagen och dom ser/hör oss kommer hon galopperandes och gnäggar, riktigt go tjej! Oslagbar häst kunde inte fått tag på nån bättre en henne!

Det är även denna lilla dam som gjort att vi fick en till häst genom att stallet vi hade henne inhyrd i skulle få en till inackodering som aldrig kom så rymde wilma nästan dagligen, hoppade över deras staket galant på 1.60 kort avstånd och uppförsbacke. Till slut ledsna vi och hörde av oss igen och då hade hon ångrat sig så vi lånande en häst i november till henne som sällskap medan vi hade satt ut om foderhäst i tidningen efter många intreserade lät "draw away" mest lockande och vi åkte och hämta han samma dag.



Min andra häst: Draw away som vi kallar för "polarn" är ett varmblod född -94, kom till mig december -05. Då han hade gått på trav men inte klarade av pressen av loppen. Jag började skola om han direkt han var väldigt lättlärd och snäll han också vill det bästa väldigt lik Wilma. Och han älskade att hoppa glädjen han hade inne på en bana eller vid hinder! tyvärr tog hans karriär slut för fort, han ha han som rida häst 3 år och hoppa 1 år innan hans gamla ben skada trädde fram otroligt tråkigt men jag är glad bara att få ha kvar han som sällskap/promenads häst. Även polarn tycker om att köra följa john, komma i fullfart i hagen när dom ser/hör oss och pussas såklart.

Han och Wilma är tajtare en tajtast går inte att sära på dom desutom är dom kopier många tror det är mor och föl. Båda mina hästar är helt otrolig!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0