DISS


Dissar detta "Aachenträns Lifford Claridge House" totalt från hööks. Det ser verkligen jättefint ut på modell hästarna som vanligt, men på åtminstonde Wilma satt det fruktansvärt dåligt, snyggt pannband men nosgrimman blev gigantisk och satt verkligen uselt på! Sen den tjocka nosgrimman och smala sidostyckerna fick det att se lite opropunerligt ut. Så jag ger detta träns en DISS tyvärr.

Mitt allt, mitt liv



Min glädje, min kärlek och mitt allt. Jag älskar er mest av allt ♥

Ridbilder Ida


birsta och ridning

Idag ha jag och tobbe varit och gjort birsta osäkert, hittade inte så mycket blev 2 hoodtröjor, foundation och ansiktsmaskar.

När vi kom hem tog jag med mig en ridtur med Ida på ängen red lite dressyr och Tobbe fotograferade det gick lite siohså idag, hon ha varit betydligt finare, hon var stel, irreterad av flugor och så sen blev hon lugn och avslappnad ibland och blev riktigt fin men med tanke på att hon inte vlivit riden mer än ca 2 månader så är hon riktigt fin, testade galopp på ängen och hon tog den!!!!! :D tänkte bjuda på lite bilder.

jag är med och tävlar om




Länk: http://millahoman.blogg.se/2011/july/tavling-personlig-namnring.html


Mer ridbilder






ohlala viken läckerbit till häst jag har ♥


Lång uteritt

Idag har jag och Tobbe varit och handla och bara myst på framför tv:n tills han åkte med sina jobb kamrater och skulle åka någon båt. Så då passade jag på att ta mig en långritt på Wilma.

Red först runt norra vattjom, islandsleden och sen till djävulsbacken som är en brant väg upp till ett berg som är ett par km. Travade och galopperade en heldel i dag och hon var så klockren i traven hade hon mjuk, lösgjord och stadig form hon svävade fram kändes som hon va betydligt högre en ynka 150 cm, lätt på steget och i väldigt bra balans, bra bakbens engagemang, sträckte bra hon var verkligen klockren idag min fina tjej ♥ Lät henne stundvis slippa gå i form och bara trampa på som hon ville, vilket hon verkligen gillade och jag kunde snabbt och enkelt få tillbaka henne lika fin, det är min lilla tant det underbarare häst får man söka. På vägen hem skrittade vi bara på lång tygel vilket Wilma tyckte va väldigt skönt!

Men snart kommer Tobbe hit igen och då bli det massa mys framför tv:n igen.


Stor bildbomb Wilma



Min finafina älskling ♥

Dressyr på ängen

Idag kom min älskade pojkvän hit efter han jobbat, myspysigt! Det va på tiden ♥

Han ställde även upp som fotograf när jag red Wilma på ängen. Red basic idag lite mellantrav, övergångar, ställning och böjning. Det gick faktiskt riktigt riktigt bra jag är SÅ nöjd över min lillstumpa ♥ Tänkte bjuda på en stor bildbomb så få ni avgöra och kommentera!

Kan dessutom säga att jag ha världens snällaste hästar, staketet va rivet men mina hästar stog som nå änglar i hagen och hade inga tankar på att ens gå ut fast det va fritt fram. Så dom misstrivs nog inte så värst!




Såhär fin va deras hage, och så har dom troligtvis stått flera timmar ♥


Så himla glad

Blev en helt underbar dag trots allt, så glad att jag tillo med fick världens kick att springa upp i stallet in med hästarna. Borstade och gjorde i ordning Wilma och red ner till Emmas paddock.

Wilma skrittade på i ett väldigt friskt tempo, jättefin kortade upp och red ihop henne hon var superfin.

Idag började det lite trasligt men jag höll tempramentet och sänkte totalt våra krav så red mycket övergångar galopp-halt-galopp-trav-halt-skritt osv. red på både volt arbete och längslångsidorna och SHIT vilken skillnad nästan lite AHA-känsla hon blev kvick i tänkandet, fina övergångar mestadels, och fick riktigt fin framåt bjudning!
Sedan ställde jag henne både inåt och utåt i galopperna hon blev iaf väldigt trevlig i alla gångarter, min lilla pussgurka ♥ sen fick hon gå på långtygel hela vägen hem så massera jag benen med liniment och ställde in dom! Imorgon kommer Tobbe min personliga fotograf så då kommer det bildbomb av både Wilma och Ida under helgens lopp. Så håll koll.

Kan ju passa på att skriva attg Ida få vila idag, red henne igår kväll hon var superfin, flyttade lite skänkelvikningar och red i form, travade upp för en backe i övrigt fick hon gå på lång tygel ♥

När ska det ta slut?

Denna dag känns katastrofal, vet inte vart jag ska ta vägen vill åka bort och släppa allting bara. Tårarna bara rinner, orken i kroppen är borta, jag mår dåligt både psykiskt och fysiskt vet inte va jag ska göra. Det tycks aldrig bli bättre! Jag kämpar och kämpar för återfå mitt leende på läpparna och för att få träffa dig, just dig jag behöver som mest, du som kan få mig på bra humör och göra att jag får en kick i kroppen och återgå i normal balans. Men någonstans är det inte menat att det ska bli så, det ska alltid komma nånting emellan och förstöra och att återigen få oss att falla till ruta 1 där vi nyss börja om. Och när man väl tro att det ska bli en skillnad så blir det ett HELVETE jag ska sluta tro, hoppas och lita på saker som sägs. Allting är bara skit snack! Kanske på tiden att lära sig leva med det? allting har förändras till en smärta inom mig, på utan sidan visar jag en glad o positiv person men innerst inne är jag ett tomt skal, en saga blott!

Det finns bara en person jag vill dela mitt liv med, med en person som har allt det där som ingen annan har. Jag älskar dig mer en vad någon annan kan göra, och jag klarar mig utan dig vid min sida varje dag. Ingen kan få mig att få en sån känsla i kroppen. Varje gång det lyser upp "älskling" på mobilen, dom söta smsen man får på morgonen, dagen eller kvällen få mig att må så bra. Det är tillsammans med dig jag vill uppleva dom bra och mindre bra stunderna. Men jag vet även att jag inte är den bästa för dig och den du önskade att jag vore. Men jag älskar dig även fast du driver mig till vansinne ibland, jag har valt att dela mitt liv med dig och det är inget jag ångrar. Jag älskar dig♥

Sorry men va tvungen att få skriva av mig en massa.




 

Bildbomb Wilma














Avslutar med en bild på mig och Wilma första sommare tillsammans -06

En riktigt surtant men slutar GALET bra

Idag var min fröken Wilma en riktigt tjaffsig och seg surkärring.

Skritten
idag var riktigt fin och trevlig, hon var loss och bra! En bra början tänkte jag men icke.

I traven
Kändes det som hon inte rörde sig framåt kunde inte ens börja trava utan hon var seg och skulle inte trava utan fick driva och driva och ännu mer driva, sen fortsatt hon vara seg men efter ca 2-3 varv när hon hade kommit igång blev det en helt annan häst hon blev så himla fin helt underbar trav kalas fin form verkligen jättetrevlig alltihopa.

Galoppen gjorde hon likadant som på tävling hoppar/studsar fram så blev irreterad och drev framåt men då blev det en nit sen börja hon sparka mot mina skänklar osv. och gav sig aldrig så fick ta en konflikt med henne och visa att jag bestämmer, efter det blev VÄNSTER galoppen hur bra som hellst hon provade studsa typ 2 ggr till men då accepterade hon att gå framåt utan att tänka bakåt!

Men då kunde hon inte höger galoppen istället. Så fick bli arg på henne och då börja hon tappa bogen och allt möjligt och ovanligt nog så tappade jag humöret totalt och ville inte ge mig... Hon har aldrig problem med galopperna i vanliga fall utan bruka ta riktigt fina fattningar och ha en rund och väldigt mjuk galopp väldigt bekväm!
Men höger galoppen var katastrofal dom få gånger jag fick till en galoppfattning gick hon med huvudet rakt upp och stretade ca 4-5 språng sen blev hon hur fin som hellst men tillslut fick jag en galoppfattning direkt jag gav komando så då la jag mig ner över och klappa om och vips kunde jag ta 3 höger fattningar klockrent, hon rullade på jätte bra i både tempo och form och blev som hon brukar fast ännu finare hon blev super trevlig ♥ Dock var stackarn dyngsur i svett, skummade lite under ena frambenet men ett välbehövt pass, kanske blir hon bättre nu eller så går det över och blir ännu mer tjurigheter! Duschade av henne med lite kallare vatten när jag kom hem vilket hon tyckte va väldigt skönt.

Så jag är riktigt nöjd över Wilma idag. Hon blev verkligen en dröm att rida bara hon fick igång tempo och kom igång med galopperna vilken häst jag har. ♥ Dock avskyr jag att behöva bråka med henne finns inget värre känner mig som en häxa, men antar att jag måste annars kommer hon aldrig lära sig så dom få gånger det händer så är det väl acceptabelt.
Och shit va hon har börja slita framskorna, längst fram vid "tårna" är det så gott som ingen sko kvar den ha nästan filats ner jäms med hoven endå är det bara 4-5 v sen dom skoddes.


Onsdag

Redan Onsdag, det är ju skrämmande hur snabbt tilden går! Igår jobbade jag som sagt kom inte därifrån förns halv 10 och med en moppe tur på 1 timme så var klockan ganska mycket så tog in hästarna så dom fick vila igår men det är ju ingen katastrof.

Därimot idag klev jag upp halv 7 som vanligt o släppte ut mina små troll, mockade och fixade ordning stallet ska städa rummet nu och sedan bege mig upp i stallet och rida fröken Wilma och Ida om jag hinner, senare idag kommer även Thomas och skor dom. Jag jobbar kväll idag också fick jobb imorgon med, kalas bra bara att tacka o ta emot! Funderar på att kolla om jag kan skola in mig här i Matfors och gå som timvikarie där med det är ju något som behövs.

Uppdatera när jag har ridit, ha en bra dag!


Tisdag

Idag ha jag inte fått något vetigt gjort vaknade runt halv 7 klar vaken efter yttligare en dröm om Tobbe, ganska tröttsamt. Så klev upp och tog ut mina hästar hade dock ingen ork till att mocka så ska upp och göra det nu innan det bär av mot jobbet 16-21 sen cykla iväg på nästa jobb för att sist men inte minst ska jag hinna rida min lilla fröken bus om klockan inte blir för mycket ♥  Fick även jobbförfrågan om kvällen imorn så blev jobb imorgon också brabra hoppas på fler denna vecka. 

Vaknade på samma humör idag, och jag funderar starkt på om pstaven som ställer till med humörsvägningarna dom ha verkligen blivit dubbelt så många och värre, stör mig på folk och blir irreterad för minsta lilla, sen jag satt in den för snart ett år sen så just nu dissar jag den och funderar på att återigen gå tillbaka till p-piller eller p-plåster. Kanske kan lösa mina problem!

Nej dags o få lite nytta gjord, ha en bra kväll.

jag är med och tävlar om


LÄNK: http://minfux.blogg.se/2011/july/var-med-och-tavla-hos-mig.html#comment

Två dressyr pass och smått och gott

Vilken underbar dag det blev till slut efter känslan imorse, känner mig fortfarande nervös men inte på samma vis! Tobbe vaknade och fick mig på bättre humör och tankar, att man kan älska en person så mycket

Så efter det fick jag nå ryck och gick ut i stallet. Gosade massa med mina hästar innan jag gjorde ordning Wilma för ett ridpass. Red först lite här hemma på ridbanan lite sidvärts rörelser och öppnor lösgörande och låg form det funkade helt okej faktiskt händer allt för sällan att jag rider öppnor/slutor något jag borde bli bättre på så med tanke på det gick det riktigt bra jobbade dock bara skritt. Sen red jag upp runt norra och sedan på hem vägen stannade jag hos Emma och red lite mer dressyr arbete, och idag för FÖRSTA gången tjurande hon i galoppen studsade/hoppade fram så la på ytterst lite skänkel och det blev tvärnit som jag förstog sen tog jag en ny fattning och då var hon finare än någonsin sån enorm skillnad var enbart det som behövdes om hon kunde bli lika duktig och visa det på dressyr banan, travade mest volter, 8 volt och red övergångar, och tempoväxlingar osv. Allt satt som en smäck min fina älskade Wilma. ♥

Efter det cyklade jag i väg och städade, vart attackerad av en hund som börja slänga och hugga efter mig trots att jag cyklade sakta och så lång in på vägen jag kunde, och höll koll på hunden hur den reagerade men den gick lydigt och fot. Jag blev helt chockad har väl aldrig hänt att en hund eller dyklikt ha hugt efter mig. Menmen det gick ju bra utan skador dock ha jag fått respekt för hundar att möta dom.

Åter igen hemma kände jag att även Ida behövde få sig lite motion hon börja tappa muskler, dom som hade blivit så fina men tiden räcker inte alltid till! Red först ut runt norra vattjom, Ida var pigg och lite taggad från en början men då satt jag mig i sadeln och började jobba henne i stället. Hon är ju väldigt känslig för skänklar direkt man kommer åt henne börja hon trava men för ANDRA gången idag skulle jag testa flytta henne undan för skänkel och idag satt den hon fattade PRECIS vad jag menade efter ett tag, flyttade sig i form undan för skänkel fram och tillbaka på vägen. Sen red jag nere hos Emma igen, tränade volt arbete eftersom hon har voltat som om hon haft en sulky bakom sig men idag fick jag snällt flytta in och ut henne klockrent på volten i både skritt och trav hon var jätte lug och sammarbetsvillig, red henne i både avslappnad och låg och hög form hon var riktigt fin idag. Och inte på att tala om vilka framsteg hon har gjort sen hon kom till mig i Mars från en oriden häst till en början på riktigt fin dressyr häst. ♥

Så jag kan säga att jag är riktigt riktigt nöjd över mina älskade hästar idag, dom båda var riktigt sammarbetsvilliga och otroligt fina ♥


Magkänsla

Har ont i hela magen kan knappt andas, får som en kväningskänsla och mår illa vill bara grina låta allt fara ur mig medans benen skakar men det går inte!? Har sån himla dålig magkänsla, precis som att något kommer hända något som inte är bra. Drömmer mardrömmar/och tråkiga, hemska, obehagliga drömmar om nätterna om bla. Hur folk jagar mig dom är efter mig för att döda mig, hur jag helt handlöst faller ner i vattnet, hur Wilma får stora hål i hovarna och vi vet inte om det går att rädda henne och typ ständigt om att Tobbe är otrogen, hur han egentligen bara playar mig, och har känslor för andra. Vet knappt vad som är sant längre, eller kommer det att bli sanning av något?

Vill bara bli av med känslan och kunna återgå till verkligenheten. Där jag känner mig trygg och vet vem jag är. Kunna få ett bra självförtroende, fortsätta att utvecklas med Wilma som vi gör hela tiden, visa på tävlingarna vad nordsvenskarna faktiskt kan och vilken underbar & otroligt fin häst jag har. Och träffa Tobbe som jag inte ha gjort på 2 v och efter allt som varit/hänt mellan oss under denna sommar och få tillbaka känslan av att man är älskad, och att inte drömmarna om han tar över mitt tänkande!

Denna sommar ha egentligen inte haft nån bra början. Tro det är min sämsta sommar på ett vis, först förlora jag Polarn hastigt en sommar utan den glada och gluftska hästen, hinner inte med Tobbe vi träffas knappt ha inte träffas en dag på hela sommaren utan att nån av oss har jobbat, visst det är positivt på ett sett vi har ju faktiskt fått jobb båda två, men att inte kunna träffas tar verkligen krafter av mig åtmintonde jag mår skit av att inte hinna träffa han och jag saknar han sjukt mycket, sen när livet äntligen börja ordna upp sig tar det yttligare en drastisk ändring och våran älskade Rassi lämnar oss för gott. Jag har inte hunnit träffat mina vänner på hela sommaren, jag ha inte hunnit bada ute än.

Det positiva är att jag faktiskt har världens bästa Wilma och det är jag så glad för, hon gör framsteg hela tiden och ger mig ett leende på läpparna även i dom svåra stunderna, jag är timvikarie på skottsundsbacken och trivs otroligt bra där och fått mycket jobb ha faktiskt varit väldigt skönt att få komma dit man har haft vädigt roligt för en sekund har man kunna koppla av och glömt sina problem, och bäst av allt så har Wilma verkligen utvecklas på tävlingarna hon har blivit säker och älskar att tävla. Trots att vi kom in i en djupsvacka så gick hon klockrent på tävlingarna hon gav verkligen järnet inne på tävlingsbanan trots min nervositet, mitt charmtroll har verkligen gjort mina dagar och hela sommaren till det bättre ♥ Sen fick jag även en möjlighet att lära känna en helt ny häst och Ida är verkligen jättefin och hon har gjort fina framsteg och är också en jättefin häst och vän. Sen att jag och Tobbe har varit/är inne på göra en utlandsresa vilket skulle behövas att få komma bort tillsammans och bara kunna tänka på sig själv och varandra.


Låter stundvis som om jag vore psykiskt sjuk nu, men det är jag inte. Men som sagt efter regn kommer solsken!

Hiss/diss


Dessa måste jag börja med att hissa, snygga och annolunda att ha som stall bandage.


HISS detta täcke från hööks katalogen Höst/Vinter 2011. Ett snyggt regntäcke som verka ha bra rörlighet och bogfrihet verka ha en bra passform.


DISS, snygga och väldigt dyra men dom går sönder direkt.

Alltid samma trista...

.. Söndag, hela kvällen och natten igår spöregna det och jag ha varit ensam hemma inte roligt alls fick ett snabbt besök av 2 underbara kompisar som tyckte synd om mig av olika anledningar och kom med ett tugummi paket precis vad jag behövde där i min ensamhet ♥ Kunde iaf inte sova, så det blev totalt 2,5 timmes sömn! Upp och jobba 8-21 med 40 min rast (Går dubbla pass, eftersom jag inte få jobba delad tur det är 18 års gräns). Det där med 18 års gränsen är något dåligt påhit jag jobbar nu 1.5 timme längre en delad tur med kort rast? jaja. Nästa vecka jobbar jag vad jag vet en så länge bara 1 kväll sen är jag ledig resten kan vara skönt, men hoppas det dyker upp några jobb ialla fall.

Nu börjar det äntligen att skina upp lite ute, ikväll får vi se hur det blir med Wilma och Ida dom får ev. Vila beroende på hur trött jag kommer vara.  

Jo jag ha även suttit och kolla på lite saker från hööks som jag funderar på att köpa till Wilma eller ett träns och en ny ridhjälm till mig samt ett NYTT RIDSPÖ IGEN mitt ligger uppe i Kramfors, att jag aldrig lär mig? det var mitt 4 spö jag glömde på tävling haha.


Detta träns fast i Svart. Och ha som tävlings träns.


Och denna ridhjälm, har en likadan fast i blå och dom är så otroligt sköna, svart, enkel, rätt snygg man behöver inte ha det "snyggaste och dyraste".


Funderar även på denna sadel och kunna rida i hemma, eftersom jag enbart har min dressyr sadel till Wilma och ingen som passar Ida nu när hon har musklat på sig om den skulle lyckas passa dom båda eller ens nån av dom men är riktigt sugen. Billig och bra slit och släng sadel om den skulle ligga bra + behändigt och ett måste med bytbara koppar järn.

Ska inför skaffa mig detta när jag få lönen.


Tävling i Kramfors

Imorse 05.45 bar det av hemifrån upp mot kramfors, hästarna klev snällt och direkt på transporten (självlastar sig själv tillo med Ida gör det nu). Kom upp i ganska lagom tid och slapp stressa, Wilma är verkligen JÄTTE trött hon står och sover hela dagarna, funderar på att ge henne lite vila nu så hon återhämta sig lite, bara det att hon istort sett blir oridbar så då bruka jag ställa av henne på sen sommaren/hösten ist men vi få se. Det går inte att ha en trött häst heller, hon ska må bra! Hon stod iaf och sov i transporten, käka lite hö i mellan åt sen under tiden jag fixa i ordningen henne stog hon och sov, söt jänta min! Red LB:3

Framridningen: Var hon så sjukligt fin på herregud allt satt som en smäck, red inte fram länge det kändes inte behövligt. Och det var väldigt varmt och kvavt så vi tog det lugnt och med tanke på hur fin hon var! ♥

Tävlingsbanan: Var lite blött underlag i mitten men riktigt bra i övrigt och vet ni vad Wilma brydde sig INTE utan sprang lätt igenom det!!! :D Hon kändes iaf kanonfin, idag hade hon riktigt bra trav inte alls springig utan mer scvung i traven och inte att tala om formen shit hon var klockren och stadig hela tiden riktigt riktigt fin volter, serpentinbågar, och folk smälter för min lilla pålle men det är inte så konstigt. Det vi missade lite på var galopperna där hon studsar fram, vet inte vad hon fått för sig just inne på banan och i volterna!? för på fyrkantsspåret och i mellangaloppen i vända snett igenom är hon klockren för om jag inte skulle sitta och följa med utan skulle börja jag skänkla skulle hon tvärnita och sen är det kört! sen galopp fattningarna på fyrkantsspåret öppna hon sig lite iform men gick snabbt ner i fin och trevlig form efter volten när man vänder över var hon jätte lugn och fin i avbrottet och gjorde SUPER galoppfattningar, sen blev det en liten miss i ena mellan traven wilma flyttade sig undan för skänkeln. Men vi hade inga jätte missar precis utan det var MINA små missar. Wilma var verkligen läcker idag, vilken häst jag har, helt fantastiskt ♥ domaren tycker iaf att jag hade en fin och maffig häst! Låg iaf 5a av 5 placerade när jag kollade och då var det cirka 15 som hade ridit av 22 starter så det var riktigt bra duktiga och fina Wilma. Jag skakade otroligt mycket efter starten, bra tävlingsnerver ett under att Wilma går så otroligt bra som hon gör ändå men det är bara för hon är bäst.

Efter tävlingen: skrittade jag av henne på en gång, sen lastade jag på henne hon klev på direkt min duktiga flicka! Världens finaste och duktigaste pålle SÅ himla nöjd över henne ♥♥


Vila i fred

Våran älskade Rassi, fick somna in igår. Det är så himla tomt hemma ingen som möter mig står där i hall fönstret och kollar ut med en viftande svans, ingen som ligger i min säng, ingen hund som kommer och väcker en mitt i natten för att hon vill ut, ingen jagis och lek med Ronja(våran katt) att bara se dig kunna klappa dig, finns så himla mycket att säga om dig! Du var helt fantastiskt och tack för alla dessa 9 år du gav oss dom har varit helt underbar tänkte slänga upp lite bilder på våran fina voffsing! Men jag vet i alla fall att hon har haft det väldigt bra hemma hos oss, hon var älskad och omtyckt väldigt mycket ♥ Men nu är hon uppe hos Rango och Polarn och få träffa dom igen, och en dag kommer vi alla att mötas! Och där börja jag grina.. Vila i fred fina Rassi ♥♥♥

Tråkigheter

Vaknade inatt av en smäll mot min garderob förstog redan då att det förmodling var Rassi (våran hund). Vilket det var såg bara att benen låg uppåt som att hon krampa så skulle precis slänga mig upp för att kolla till henne, men då slutade hon så låg och kolla på henne ett tag och det verkade lugnt så somnade väl om runt halv 3. Vaknade kl 4 av att hon försökte gå men hon riktigt vingla på och haltade, men hon gick och la sig i köket som vanligt så tänkte att hon kanske slog i benet bara och haltade av den anledning...

MEN imorse vaknade jag 06.30 av att jag fick jobb förfrågan så klev upp och hittade mamma liggandes bredvid lill rassan med en filt över henne, hon låg och tokflåsade, hjärtat slog i 200  hon var kall och allt ingen rolig syn, älskade lilla Rassi våran fina hund som ha varit hos oss sen Mars/April 2002 innan det var hon gatuhund i Spanien och har haft det väldigt svårt, hon kom till oss som en rädd och otrygg hund men ha blivit världens finaste, snällaste.

Mamma skulle åka till Vet med henne kl 8, antar att det inte gick att göra något åt det men jag hoppashoppas på att jag få se henne hemma stående vid dörren och väntande på att jag ska komma hem, följa efter, komma springanes och glad, hoppa och toka sig med mig det var det vi alltid gjorde fina Rassi ♥

Varför gick jag inte upp imorse, kanske hade hon blivit bättre om jag gjorde det? skulle jag ha ringt och sjukanmält mig precis efter jag tackat Ja till jobb för att få vara med henne ge henne trygghet, vad skulle jag kunna ha gjort bättre?

Usch nej det här är anledningen till varför man inte ska ha nå djur, man älskar dom för mycket för att sedan kunna skilja sig ifrån dom, vad jag än möter när jag kommer hem kommer alltid Rassi finnas i mitt hjärta och kommer alltid minnas/vara den fina hund hon var och allt hon gjort för oss♥


Inget internet

Ursäkta för dålig uppdatering, men har inget internet hemma som funkar så bli svårt att uppdatera! 

Jobbar för fullt gör jag också, ha ju mellan 2-3 jobb per dag + hästarna på det så ha knappt nån tid över heller. Helt slut i hela kroppen, huvudet värker. 

Till det positiva: jag älskar min häst, hon är så fin o go min tjej! ♥ Men ikväll ska hon få sig en välförtjänt vila, evenutellt tar vi oss en promenad det återstå att se.

Imorgon är jag förhoppningsvis LEDIG, ska bli skönt hoppas på fin väder så jag kan sola i poolen och ta mig en lång mysig ridtur på båda hästarna då skulle inte den dagen kunna bli bättre.

Jag ha ju inte ätit nå godis på i månad
, så nu ha jag gått ner 3 kg det går framåt bara 10 kg till sen så börja det likna nå.

Sitter på jobbet nu har lunch så passa på att sitta här. Idag slutar jag tidigt om ca 2.5 timme, skönt! hem och vila och pyssla om mina älskade hästar för att sedan cykla iväg till nästa.

Hoppas ni får en bra dag!


Kvällstävling Timrå

Nu idag/kväll ha jag och Wilma varit och tävla på THF. Hela dagen ha bestått av att duscha häst, knoppa, packa, borsta osv. Men det ha flytit på bra Wilma ha lega o sovit direkt jag lämnade stallet lillgumman min.

Men som sagt tävlingen kanske ni är mer intresserad av så ska ta och kortfatta den, tyvärr va inte min personliga fotograf med (Tobbe) så har tyvärr inga ridbilder. Men tansporteringen av båda hästarna gick klockrent båda sprang glatt in när vi skulle iväg, dom stog snällt hela resan och där, och vi ha lyckas med Ida hon kan stå själv nu och är ändå lugn hur skönt är inte det!?

Framridningen: Började rida fram påtok för tidigt, tänkte lite galet på tiden där. menmen hon fick gå och smaska lite gräs där emellan. Men framridningen var hon hur fin sm hellst på STORT +++++ på allt red lite övergångar, tempoväxlingar, volter, form, steg allting satt som en smack!

Inne på tävlingsbanan: Jag har ju noll tävlingnerver, tro inte ens jag tänker när jag rider är helt inne i vägarna att inte glömma dom. Det började ju mindre bra hon blev lite tveksam mot ena hörnet, och mot domaren sånt hon aldrig är i egentligen? Hästarna är bra lustig dom. Men hon hade ett bra tempo, blev lite springit men hellre det en seg, tjurig i vänster galopp och det är enbart på tävlingsbanan hon är det nånting hon har fått för sig nu i år som MÅSTE bort! Men jag tar på mig allt det är inte Wilmas fel hon gör bara vad jag ber henne om och gör alltid sitt bästa, jag satt o vinkla upp hälarna tappa stigbyglar hahaha ja gudarnas vet allt jag gjorde älskade Wilma gör ändå allt för mig ♥ Personligen var jag inte speciellt nöjd med ritten trodde jag skulle hamna på ca 50% men dommaren tyckte helt anolunda och gav oss 60,67% trodde inte mina ögon dessutom låg vi delad 4a då så vi vart SÅÅÅÅÅ nöjda blev nästan tårögd finafina Wilma.

Wilma skötte sig ändå helt okej tycker jag. Inte lätt för henne att ha en kass ryttare på ryggen. Ska till lägga det positiva jag har världens bästa häst, hon hade framåtbjudning, lyssnade på mina hjälper, var snabb och hyffsade övergångar skritt till trav på tävlingsbanan men klockrent i alla gångarter på framridningen och efter tävling, hennes form och böjlighet. På framridningen var hon verkligen helt underbar sådär som bara Wilma kan vara fick även idag massa beröm av folk hon gick klockrent sååå fint älskade Wilma ♥ Ett stort problem är att jag totalt slutar att rida när jag kommer in på banan, tycker inte om publik att folk stirrar. Får som en mur framför ansiktet. Men det jag är mest nöjd över idag det är hennes form hon gick i stadig form i stort sett hela tiden förutom galopp fattningen under programet känns som att hon börjar hitta tillbaka till sitt rätta "JA". Bara jag fixar mina tävlings nerver kommer allt lösa sig tro jag.

Efter tävling: Red vi lite galopp i vänster varv för att se om hon studsa fram då också men då blev hon lite stark istället, så red in i ridhuset och fortsatt och hon var en dröm så fin, galoppfattningarna, formen, tempo, avsaktningarna till både skritt och trav allting satt som en smack men då är jag lugn har ridit mitt och nervösiteten släpper och då kan jag verkligen rida och Wilma blir klockren. Men för övrigt jag är super nöjd över kvällens tävling JAG gjorde en hel del stora missar men what ever vi hade det jävligt kul och är som sagt super nöjda ♥

Wilma min lilla skrutta, hon betyder verkligen allt för mig hon vet verkligen hur hon får mig att må bra, glädjen hon sprider till oss alla, som hon alltid kämpar och gör allt för mig som ryttare hon är så fin min lilla pålle. Bara tanken på allt jag har lärt henne men hur mycket nytta jag fått av det själv, hon har gjort mig till den ryttare jag är idag det är hennes förtjänst att vi får så bra resultat på tävlingarna. Hon försöker och kämpar alltid på det är något jag försöker ha i bak tanke och något HON lärt och påminner mig dagligen om, varför ge upp man kan nå precis dit man vill!
Hon har gjort såna framsteg bara i år, ha suttit och kolla igenom massa gamla filmer från träningar och tävlinger SHIT vilken läcker & maffig häst jag har fått nu ♥
Och syrrornas barn dom ÄLSKAR henne hon är så trygg och lugn bär dom snällt och tryggt på sin rygg, många som smälter för henne som jag älskar min häst !


4 månader utan dig.

Justia såg även att det är den 13 e idag, idag är det 4 månader sen himelns finaste stjärna lämnade oss med stor sorg, du är så saknad älskade Polarn. Går inte en dag utan att jag tänker på dig, kollar igenom massa bilder på dig ofta och tänker tillbaka på det vi hade och tårarna rinner alltid lika mycket, att se din box ger mig minnen, dina grimmor som hänger i stallet, all glädje du spred och all hjälp vi fått av dig, vad hade vi gjort utan dig? hade jag och Wilma kommit lika långt som vi gjort utan dig? Man kunde alltid lita på dig. Aldrig kommer jag glömma en sån häst som dig. Du var inte bara en häst du var speciell, du va som en vän för oss och du kommer alltid ha en bit av vårat hjärta det är du värd världens finaste polarn ♥ Även om jag inte kunde rida dig pga. benet du skada var du alltid lika glad du älskade att få komma ut och röra på dig men va lika nöjd att få stå i boxen/hagen och käka mat, du älskade barn och bar dom tryggt på din rygg dom saknar dig massvis och pratar mycket om dig deras lekhästar heter nu mera polarn du ha lämnat så mycket fina spår från dig, minnen man aldrig glömmer, från den dag du kom till den dag du lämna oss vilken enorm skillnad du gjort du blev så trygg och säker du visste att du alltid kunde lita på oss och vi på dig. Du kom som en räddande ängel och fortsatt bara att impornera på oss. Du följde alltid med Wilma som sällskap i transporten och du var så himla nöjd att bara få stå där och äta utav ditt hö, kraft, godis du mådde så gott av att göra något bra för oss, det syndes på dig. Du hade alltid spetsade och glada öron du var sån livsnjutare. Glad att jag gav dig 5.5 extra levnads år för det var du värd, men att det skulle sluta som det gjorde hade jag aldrig kunna drömma om, du var inte värd att behöva lida på det viset du gjorde men du gav inte ens upp då, du försökte gå trots att du bara hade 3 ben du kunde stå och röra, när du hörde min röst i telefonen lyfte du huvudet högt och spetsade öronen önska jag fått ett sista farväl från dig åtminstonde min fina ängel. Men nu är du på dom evigt gröna ängarna och kan busa så mycket som du vill som den buspojke du var, käka så mycket gräs du vill och slipper ha ont och lida mer. Tack för allt du gav mig ♥ ♥ ♥

nej usch nu rinner bara tårarna igen.




Tiden bara flyger iväg

Kan ju börja med att be om ursäkt för så dålig uppdatering. Men jag har verkligen haft fullt upp!

I Måndags: jobbade jag kväll så han inte uppdatera om ridturen här. Men tack vare att jag har så bra minne kommer jag precis ihåg hur det gick och vad vi gjorde. Jag började med att rida ut runt norra, från början kändes hon riktigt fin men när jag skulle testa trava andra gången blev det inte alls lika bra, bestämde mig för att rida på Emmas paddock och hon var seeeeeeeg väldigt seg fick henne knappt framåt, hon blev lite öppen i formen osv. kändes inge vidare, men på slutet när jag hade lösgjort henne lite blev hon mycket mycket bättre så då nöjde vi oss och skritta hem!

Tisdag (igår): då var jag äntligen ledig, meningen var att jag skulle rida båda hästarna på dagen eftersom Tobbe skulle komma och göra mig sällskap. Men tack vare vårat Svenska väder så fick hästarna komma in istället. Mot kvällen började det skina upp igen så då passade jag på att rida. Red med bettplatta som jag alltid gjorde förut och Wilma gick KLOCKRENT, hon var verkligen superfin red inge speciellt utan red lite på ängen bara!

IDAG: Red jag återigen hos Emma för att se om det gick bättre, men från en början var hon lite seg men var faktiskt rätt fin ändå blev lite öppen i form då och då, hon som alltid varit hur stadig som hellst vet inte vad jag gör för fel nu... eller är vi bara i en svacka? finns så mycket tankar runt det, men inget svar. Ialla fall så lät jag henne få lång tygel och försökte få henne att tänka framåt och WALLA hon blev så himla fin en helt annan häst hon började verkligen röra på sig, kanon form, stadig, tempo, övergångar allt satt som en smäck! Så då fick hon lång tygel och massa beröm min lilla fjåslisa är så duktig så ♥

Nej nu ska inte jag sitta här, måste smörja all utrustning innan Tobbe kommer hem och han slutar kl 14.00 så är väl hemma till 14.20, bäst att skynda sig. seeya


Söndag

Igår på kvällen så kom Tobbe och hämta mig sen åkte vi hem till han, kollade på första Maria Wern filmen den va jätte bra, ha sett dom andra 2 också dom är super bra kan rekomendera dom om ni inte sett dom, vi hade det väldigt mysigt iaf, käka lite morötter o dipp dessutom. Sen idag åkte vi in på birsta och gjorde av med lite pengar, jag köpte ett linne o ett par jeans så nu är man fattig igen! 

Just nu sitter jag på jobbet, jobbar kväll 16-21 så troligtvis få mina pållar vila idag men det är hon värd efter gårdagen ♥  Jobbar även imorgonkväll också, sen är jag FÖRHOPPNINGSVIS hoppas jag ledig tis-fre det vore ju underbart att hinna med lite sommarlov också! Blir lite ridning imorgon på båda damerna.

Nej nu ska jag börja jobba.


Tävling i Ånge

Idag ha jag varit uppe i Ånge och tävlat, va lite nervös över hur det skulle gå eftersom jag och mamma va ensam och Ida bruka stå och sparka i transporten när hon blir själv, men bära eller brista tänkte jag. Hade hela tiden i bakhuvudet första tävligen i år på färsta när vi slutade på 48% visserligen var det fotografen som ställde till det men när jag skulle borsta och sadla blev det en katastrof tog dubbelt så långtid osv. Men idag stog Ida helt lugnt och snällt och myste på i transporten medan mamma höll i Wilma när jag fixade i ordningen henne. Sen medan jagred fram och tävlade stog hon och borsta Ida. Vi åkte långt tog 1,5 timme och ett helt nytt ställe.


Framridningen: Skrittade en hel del på framridningen, innan jag kortade tyglarna och kände av henne i skritten går hon bra i skritten bruka hon gå bra i övrigt och det gick strålande, perfekt framåtbjudning och form struntade i att dom andra hästarna dom kunde gå och hon blev ensam och hon var ändå lugn HELT otroligt och traven att inte prata om den så himla fin jag satt med ett STORT leende igenom hela framridningen, hon fick tillo med till riktigt fint steg, trampade bra under sig, mjuk och stadig i form ♥ Sen red jag in på kollektering och tog det lugnt, travade lite kände av henne utomhus och det gick lika bra där.

På tävlingsbanan: Vet inte vad dom hade för regler eller om det är något nytt, men man fick ju inte rida på banan innan man startade. Utan när man fått signalen skulle man rida direkt från kollektering in på banan och direkt mot dommaren och hälsa, så när Wilma inte hade kommit in och ridit och känt av henne spände hon till sig rejält men hon lyssnade bra, bra tempo och gjorde allt jag bad henne om så vi är super nöjda ändå inte förns efter galopperna kunde hon slappna av och bli lika fin som framridningen. För övrigt var det banan väldigt blöt och ganska tung men bättre de en att det ryker, men fanns vatttenpölar inne på banan. Finafina älskade Wilma jag har världens bästa häst ♥ Vi red iaf ihop 58% så jag tycker det är helt okej!

Efter starten: red jag lite mer i ridhuset för att känna av om hon spände till då också dock bara för att känna av så tog inte ens mer en 5 min, va betydligt mycket mer hästar och folk där då, tog 1-2 galoppfattningar i båda varven och hon fattade KLOCKRENT i form, bra tempo o framåt bjudning, form hon var helt UNDERBAR så jääääkla fin, tro aldrig hon gått så bra som hon gjorde då, jag bara satt och log för mig själv, berömde Wilma bröt av och bara klappa om henne och hon var så himla nöjd över sig själv gogumman. När jag skulle rida ut va deten som stog och hade sett oss som sa att jag verkligen hade en super fin häst. Och när jag skulle skritta av henne eller jag tog av sadeln och gick mötte jag en tjej som sett oss i ridhuset och hon bara:  

Ursäkta men jag måste få fråga en sak. va är det där för häst?
- det är en nordsvensk
Jaså oj det kunde man inte tro, hon är verkligen jätte fin!

ååååh det värmer och höra jag bli så glad, men ja jag har faktiskt världens bästa Wilma ♥


Transporteringen gick väldigt bra både upp och hem, Wilma klev på direkt och dom stog lugnt som vanligt.

ET/massören besöket i onsdags: Gjorde verkligen att det blev skillnad, shit det hade jag aldrig kunna drömt om att det skulle bli sån skillnad. men jag är glad för det!

Sist men inte minst, dommarens kommentar: Väldigt lydig och prydlig häst, du rider väldigt nogranna och fina ridvägar. Världens bästa Wilmabus ♥

Allt går emot mig...

.... Just nu, så less, besviken allt o alla sviker (och nej nu menar jag ingen speciell person, så ingen ska känna sig träffad). Känns därför rätt skönt med jobbet, trivs så himla bra där med både personal och dom boende! Sen dessutom mina älskade hästar, viktigaste av allt, dom få mig alltid på så bra humör mina små ♥

Dagen idag ha varit allt annat en lugn, började redan imorse när jag skulle tanka moppen tog min 30 min att lyckas med det, jobbandet flöt på riktigt bra hade kort dag så slutade kl 2. Stressade hem och fixa med massa för att sen få reda på att jag inte ha någon som kan ställa upp för mig imorn, wiiiie där sjönk mitt humör ännu mer. Men då gick jag upp och pysslade om mina älskade hästar ist och livet blev plötsligt mycket bättre!

Alla verkar vara på gatufesten, kan inte förstå varför man vill lägga en massa pengar på det för men enligt mig är det fruktansvärt onödigt tycker inte att det är nå kul där längre, det är i stort sett samma artister varje år och inga bra heller!

Mitt huvudvärker, alvedon och sedan en date med kudden låter lockande för att stiga upp halv 5. Hej o hå hur ska det gå? det får ni veta imorn ♣ Nej detta var väl ett av dom värdelösaste inlägg jag nånsin gjort.

trött, tröttare, tröttast

Det är jag just nu, ha varit och jobbat ett pass på morgonen fick kliva upp halv 5 för att släppa ut hästarna och dom var ju sådär lagomt pigg sötisarna! :') Och bara wilma rör sig nu så knackar och sprakar det tycker jag, va nog bra med lite massage!

For iallafall hem nu på min 4 timmars rast, va så hungrig! Ska snart åka tillbaka för att jobba 16-21 sen efter det hem och ta en kortare tur på min lilla Wilma sen iväg på nästa jobb lär va hemma inatt nångång USCH jag vill soooova jobba morgon imorn igen, jippie.

Hoppas Wilma sköter sig lika bra idag, gud så skönt det känns att han inte kunde hitta några allvarligare fel på nån av dom utan som de lät så är det inte säkert dom behöver fler behandlingar om jag sköter mitt jobb under tiden som jag ska eftersom han inte kan göra något mer en samma jobb som jag har, jag ska linimentera Wilmas ben några dagar i veckan samt smörja Idas hovar, så jag hoppas det rättar till sig för dom ♥

Nej ner och kolla till hästarna samt linimentera Wilmas ben och lägga på en benlinda. Sen back to work!


ET och massör besök

Ja idag kom våran massör/ET ut till oss, så himla nöjd över honom! Han ha hitta fel som ingen annan gjort på min häst som hon troligtvis haft länge, känns rätt lättande att ha dom genomsökt. Dock kan jag verkligen inte klaga på nån ET/massör jag haft ut dom har allihopa varit jätte duktig och jag är super nöjd!

Vi började med Wilma, i skritt märkte han inget på henne men i traven skjuter hon över höger ben och kliver högre med vänster annars kunde han inte se något. Men när han väl började kolla igenom henne var hon väldigt mjuk, fin och avslappnad i muskler hade ont i fram till på bringan, undersökte mer och upptäckte att hon fått problem med vänster bakben troligtvis efter "olyckan" -07, hon hade som tur var ingen nedsatt rörelse förmåga eller dylikt. Så på såvis har hon även överandträngt högerbak och höger fram men det va inge mycket och hon blev bättre redan efter han massera, stretscha och "ryckte" sen körde han med lite värme på dom 3 benen, men det var inge annat utan han sa att jag kunde rida på precis som vanligt. Dock att hon kunde bli något stelare några dagar fram över pga. massagen. Han kommer tillbaka om 3 v och ser om det blivit någon skillnad! Men under själva behandligen höll Wilma på att somna hon tyckte det var hur skönt som hellst, gofia stog med hängläpp och små dreggla till några gånger, hahha.

Kunde inte hålla mig borta från häst ryggen ikväll heller. Och jisses vilken skillnad från dom här dagarna hon gick SÅ himla bra, stadig form, bra tempo riktigt trampa in under sig allt satt som en smäck :') Red dock bara några varv på ridbanan hemma och ute men det räckte gott och väl. Älskade fina Wilma ♥

Ida fick en genom kännare hon också. Hennes 6 sista ryggkotor låg tydligen emot varandra väldigt tätt och gick inte på något vis att rubba utan det var stenhårt. Sen hennes högra framben visade hon lite stelhet på men det fixade han så hon blev betydligt mycket bättre! Sen kunde han inte göra så mycket mer utan skulle försöka med lite mer nästa gång för att låssa ryggen. Ida fick vila idag.

Bildbomb

Tänkte slänga upp lite nya bilder på hästarna, både när jag rider och hagbilder!
Tänkte på att skriva det är andra gången jag rider Ida på en ridbana, och hon är enbart riden i 10 v, tycker hon är riktigt fin för det! Innan hon kom till mig ha hon aldrig blivit riden, utan varit travhäst i 1-2 år och sen sen stått i 6 år då dom tog föl på henne.

LÄTTAD

Jag känner en sån LÄTTNAD! Men borde skämmas en aning. Igår (Söndag) när jag slutat jobbet och kom hem. Gick jag direkt ner i hagen till hästarna, Wilma kom direkt till mig så kollade hennes ben yttligare en gång! Och vet ni vad jag märkte jo att Wilmas hår på vänstra benet var lite tjockare. Så troligtvs är det de som gjort att hon såg svälld ut, men försäkerhets skull klippte jag bort pälsen och då såg benen likadan ut! Aja, det tänkte jag inte på då, bättre att ta det på allvar!

Måndag, och jag är ledig. Tog mig en ridtur idag på Wilma red nere på Emmas ridbana. Till en början var hon SÅÅÅÅÅÅ seg i traven kom knappt framåt fick sitta och driva och driva hela tiden, så jag tänkte galopp eftersom hon bruka bli piggare av det men inte idag, saktade av till skritt fick driva även där red lite lösgörande arbete innan jag återigen börja trava hon blev något bättre men fortsatt arbete i galoppen och till slut släppte det HELT, hon fick ett väldigt fräscht tempo, bra form kändes kanon. Älskade lilla Wilma ♥

Sen efter det skrittade jag ida en kortare tur bara på lång tygel. Och nu ha jag nyss kommit hem från birsta ha kört present till pappa som fyller år imorgon sen åkte vi på ica maxi och handla lite mat, träffade även Wilmas gamla ägare, trevligt!

Nu ska jag ta det lugnt bara, innan det är dags att ta tag i stallet och städa lite!


Söndag

Jobbar idag också, slutar 16.15 då kommer min finaste och hämtar mig sen ska jag försöka övertala han och skjusa mig till stan så jag kan köpa mer självklistrande bandage och ett nytt dressyr spö, det gick åt 2 st för mig förrra veckan när Wilma skulle busa med dom och drämde den rätt in i väggen och knäckte det sen glömde jag ett på tävlingen, lyckat! Sen apoteket för att köpa asolsprit att dränka hennes ben med. Efter det ska jag hem till min stackars Wilma och kolla benet och hoppas på att det är bättre, lägga om bandaget sen ska vi väl ta en promenad med henne, det tror jag inte hon lider av.

Har fått tag på våran ET, han kommer på onsdag och kollar förhoppningsvis bägge hästarna, blir bra det! Känner mig så orolig, tror bla. Polarns benskada gjort det ännu värre och hur många hästar det är med benproblem som inte går att rida, och det vore ju för färligt om det skulle hända med min lilla bushäst som verkligen älskar ute ritterna, dressyren, lydnaden i stort sett allt, världens mest positiva häst älskar och vill alltid göra allt för mig MEN huvudsaken är att vi få behålla henne! Bara tiden går snabbt dit så jag slipper oroa mig.

Ska nog rida Ida en kortare sväng i kväll också, red henne på ridbanan igår för andra gången tänkte slänga upp bilder på det ikväll!

I vilket fall, just nu vill jag bara hem till min älskade häst och se hur det ser ut idag, hoppas det inte är mer svällt en igår, tänkte knäppa bilder och slänga upp på varsitt ben så ni får se det också och inte bara läsa om det.


Älskade, fina, goa världens bästa Wilma, min lilla pussgurka ♥


Stackars Wilma

Oturen förföljer oss. Skulle rida Wilma nu ikväll, men när jag började kolla igenom henne var hon väldigt svälld vänster ben precis under knäskålen känns inge vidare alls, usch hoppas för all del att det inte är något farligt! Hon hade även ett sår på andra fram knäet så kan ju tänkas att hon gått omkull i hagen med tanke på att det är så halt i nerförsbacken kunde inte hitta något sår på det vänstra benet och hon är inte mjuk utan det känns som vanligt dock ser man svullnaden mycket, vilket oroar mig vill inte att det ska dyka upp nå. ha lindat och fixat lite med det!

Testade att longera henne, men så himla svårt att se sin egna häst man blir lixom blind. Men hon nickade inte på huvudet när hon trava eller verka vara besvärad eller ha ont. Men tänkte att Anders skulle få komma ut nu i veckan och känna och kolla igenom henne om han hittar nå fel eller om det behövs vetrinär. Till dess ska jag hålla koll på att det inte blir värre och så ska hon få vila.

Min älskade lilla Wilma, känns som hela världen rasar ihop. Vågar inte tro eller hoppas på något men hon måste bli bra!!!! Världens finaste tjej ♥♥♥

RSS 2.0