Värdigt liv

En sak som slog mig när jag hade varit och handla nutilett drinkar och kom ut från ica idag och ser en karl som står och gräver i en soptunna och hittar en big boy påse och kollar om de fanns nå mat kvar i den, är det verkligen ett värdigt liv när man måste gå och söka efter mat i soptunnerna?

Jag har pengar och kan äta vad jag vill och dessutom färskt men ändå går jag och gnäller på att jag stoppar i mig en macka eller köttbit för mycket medan såna som han/uteliggare skulle göra vad som hellst för att få den. Världen är rätt ovis ändå vad har man gjort för att förtjäna ett sånt liv?

Jag tror inte nån skulle vilja leva ett sånt liv att inte ha riktigt tak över huvudet, ingen riktigt mat, inte kan byta om/köpa nya kläder och inge smink, visst det är inte prioett för alla, då alla är olika.
Men för mig handlar ett värdigt liv om tak över huvudet/nånting att komma hem, vänner, familj, kärlek, mat när jag är hungrig och kunna hålla mig ren.

Det jag ville komma till är att jag känner mig riktigt usel när jag ser dom, jag lever ett bra liv men gnäller ändå, man borde bli mer tacksam här i livet.


Nutrilett bantning

Nä nu går min diet åt pipan jag har alltså gått upp 1.5 kg, skämmes!!! så behöver motivation att klara detta så nu tänkte jag uppdatera varje morgon/kväll vad vågen säger och genom att enbart äta nutrilett och frukt tar alltså bort protein nu.

Så får ni se hur det funka samtidigt.

Min nuvarande vikt är: 74 kg
Jag är: 180 cm lång
Mitt mål är att nå: 58 kg innan sommaren alltså på ca 2 månader.

Så härdan efter skriver jag vikt och träning och hoppas att jag klarar detta, nu tar jag nya tag.


Ett par timmar känns som en evighet som fylls utav saknad

Jag har inte varit i stallet på hela dagen och kam säga att jag saknar mina hästar sååå mycket! 


Har varje år en betydelse?

Varje år tycks innebära nånting ha jag kommit fram till.

2011 det var inte hästarnas år, jag vet otroligt många som fick tabort sina hästar och man hörde/läste om folk hela tiden som varit med om det otänkbaraste att förlora sin egen häst och dessutom drabbades jag själv utav det och det är de värsta jag varit med om.

2012 däremot tycks innebära singel året för många, tror seriöst att alla ha ändrat facebook status till singel snart från förhållande ha inte sett någon ändra från singel till förhållande inte många iaf. Vart är världen påväg, fick en sån här kvälls funderare på detta.


Transportera wilma

Idag har jag tränat wilma lite själv för transportering, hon i vanliga fall springer ju alltid på och är jätte glad i finkan men avskyr att åka själv vilket leder till att vi alltid har två hästar med oss för då älskar hon finkan när hon har en trygghet. Hon springer alltid på men åker man själv och transportera av henne blir hon svår lastad av paniken som hon fick för 6 år sen när hon sparka frambenet över frambommen samt så har hon tippat över i en transport så efter de blev hon osäker.
Men nu när jag ha eget körkort är det skönt om man kan ta med henne själv och åka utan att ida ska med så mitt mål är att få henne att tycka att det är okej att åka själv och kunna kliva på även på tillbaka vägen.

Hon är verkligen överlycklig i transporten, ser hon transporten så börja hon gnägga, gör allt för att ta sig in, springer bredvid transporten om man kör förbi hagen.

Idag körde jag med att lasta henne själv med grimskaft samt lös och hon tvekade inte en sekund på att gå in, det roliga var att jag gick ifrån transporten med henne lös sen tvär vänder wilma i fullfart och vart tar hon vägen då om inte rakt in i transporten, söthästen 
Körde även runt huset tog ut henne och lasta om fanns inga tvekningar på att tjura och hon står ju som en ängel i transporten jag kan lixom stänga/öppna luckor, och bommen bakom henne utan att hon försöker ta sig ut igen  så dagens träning av transport blev LYCKAD


I just had sex and he feels it so good

Som sagt lovade ett inlägg om niklas så här kommer det!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva men det är en kille som jag ha börja träffa och som jag tycker om och som jag mer eller mindre ha bott hos dem senaste två veckorna.

Nej om 2 timmar ska jag vara på skolan och om en timme ska jag upp, dags att sova gonatt pusss


Lär dig ä l s k a dig själv och din kropp

Alla är vi olika, ser olika ut men alla är vackra på sitt eget vis och är unika.

Vi ska älska oss själva för den vi är och hur vi ser ut eftersom vi är skapt på olika vis, vissa har en stor rumpa och kanske hatar det medan det är många andra tjejers stora dröm, du kanske är lång, kurvig, ha stora lår och avsky det medan det är vissa tjejer som skulle göra vad som hellst för att få det.

Vi testar på flera olika dieter, ta olika bantningspiller, svälter oss själv och förstör våra kroppar det kostar flera hundra kronor och en massa energi, varför lägger vi inte den enegrin på att börja ä l s k a våra kroppar och vara nöjd över den vi är och hur vi ser ut? I själva verket är det insidan som räknas och det är den utstrålningen och personligheten som är viktig, utsidan är egentligen bara ett skal.

Vi har bara en kropp och den ska vi vara rädd om lär er att acceptera er själv och andra oavsett om man är tjock, smal, kurvig, lång, kort, stor/liten rumpa eller ben osv.
Man lever bara engång ta hand om er då istället lev livet känn inte ångest och träningstankar hela tiden.
Sluta fokusera på det dåliga på era kroppar och se allt det bra istället, alla har den perfekta och unika kroppen.


Student 2012

Jag är så lycklig min student klänning kom igår, nu är det nära!!!
Känner mig ändå stressad över skolan vi har så himla mycket som ska bli klart och betygen sätts i maj.


sjörövarfabbe farfars far

Jag är så fruktansvärt trött som ni ser på bilden som jag bjuder på nu, osminkad och oplattat hår dessutom det är inte okej men tänkte visa hur trött jag verkligen är och sprängande huvudvärk och illamående så ni kan tycka synd om mig 

Såg åtminstonde första kvarten utav efterlyst och det var ju även från sundsvall ikväll, tragiskt & hemskt att det är så nära en!

Nej nu ger jag upp och tar och sover. Pusss


Jag vill

Jag är så himla sugen på att dra utomlands tänk lite värme, sol, bad och få bli brun, må gott och bara vara och leva livet.
Vill till turkiet, grekland, australien, thailand, spanien eller cypern så om någon känner för att sponsra mig lite så är det helt okej 


Ding ding ding nu gick hissen upp

Va otroligt nyfiken ni är kära läsare och lägger märke till allt jag skriver, vem är niklas, håller jag på med han, är vi tsm, eller är de bara en väldigt bra kompis ja ni är för gullig kan svara på det lite senare ikväll eller imorgon 

Min dag idag ha spenderats på birsta en sväng sen ha jag simmat och insåg att jag trots allt är rätt vältränad när vi tog puls efter vi stog och trampa vatten. Nu har jag religion i en timme till sen ska jag direkt iväg och träna ska köra ett pass sen hem och gå och rida hästarna sen plugga.


Den fruktansvärda känslan av ångest

ångest är rätta ordet av vad jag har nu, speglar få mig att må så dåligt att se sin egen kropp och börja grina utav det de är inte okej, imorgon ska jag ta tag i nutrilett drickandet på riktigt och denna gång vet jag vad jag vill och då SKA jag klara det, nu SKA kilorna bort inge mer kött, frukt eller fuskande av mackor punkt slut.

Min träning idag:
Gym
Styrke/medel
7 km raskpromenad/jogging
2 hästar som ska ridas

usch så less jag är nu, spy le på mig själv.. ångest, ångest och ännu mer ångest.


från kaos till klarhet

Vilken kaos dag blev kvar lite för länge i sängen i morse men det skyller jag på niklas kom iaf 30 min försent till lektionen hinner in på aerobisc lektionen innan telefonen ringer då har jag lösa hästar suck tog 10 min att ta sig från stan till Matfors rekord, men när jag väl kommer hem så hade världens snällaste fia fått tag på hästarna och gått hem med dom tur att det finns så snällt folk i Vattjom. Stressade tillbaka till stan för att plocka upp Sofie och bege oss ut till Alnö och spela bingo på ett äldreboende vilket blev väldigt lyckat och ska tillbaka nästa vecka, så TACK så jätte mycket alla som sponsrade oss!

Ikväll blir det träning, ridning óch sedan bär det av till nicke igen, kan nog inte bli bättre!

Äkta vänner stannar medan dom falska går sin väg

Alltså jag är verkligen så sjukt jävla trött på vissa personer just nu, ni beter er som att ni vore 5 år, dags att växa upp kanske?

För övrigt så är jag så sjukt trött och less just nu, allting skiter sig i skolan, jag har sjukt ont i magen och mår illa samtidigt som huvudvärken kommer smygande underbart liv man lever men det ska för tusan kännas att man lever å och det gör det. Hinner inte med mig för 5 öre och imorgon är de slut på min diet och jag ska enbart äta nutrilett drinkar inge mer kött och komma igång med mer träning + springning!

Det var ett litet argt uppdate från min sida sitter på jobbet just nu och vill hem och sova bort min huvudvärk så jag ev klarar av skolan imorgon. Pusss


Varför så svåra val hela tiden

Alla dessa val man får här i livet, alla gånger man går fel väg och trampar snett, alla gånger man sviker nån annan. Jag blir galen, folk säger att man ska följa hjärtat? Jo men som att jag inte gör det, men de är inte alltid så lätt. Men nån gång ska väl även jag hitta rätt.


Ridtur med herr niklas

Måste bara uppdatera lite om dagens ridtur fick med mig herr Niklas, först fick han rida ida och sen bytte han till wilma och ja vart en hel del massa skratt & travande för hans del dock inte frivilligt från hans sida utan som hästarna valde  men han var faktiskt riktigt duktig och höll sig dessutom kvar!


Tusen frågor men inga svar

älska, älska inte, älska, älska inte...


Himmelens finaste stjärna

Idag för ganska precis ett år sen hände olyckan med en av mina dåvarande hästar, för dom som inte vet det så var det två lösa hästar som sprang upp till våra hästar i hagen där våra skötte sig och stog i hagen men en av dom lösa hästarna hade kickat in mot hagen och knäckte plast stolpen som polarn stog bredvid och fick in en full träff på hans framben där benet gick av längst upp i benet, aourtan sprack så blodet bara sprutade & knäskålan var det bara fliser kvar av, så efter mycket lidande i väntande på vetrinär så fick han somna in som världens finaste polarn och med en stor plats kvar i våra hjärtan.

För den som vill läsa mer om denna dag finns det två inlägg här:
http://tiinaholmberg.blogg.se/2012/february/vi-fick-lana-en-angel-for-en-stund-1.html#comment

http://tiinaholmberg.blogg.se/2011/june/draw-away-min-saknade-angel.html#comment

Det är sån tomhet utan polarn, när man ser hans träns, hans grimmor och hur jag kommer på mig själv ropa efter polarn i hagen, det känns så overkligt att han är borta trots den tid som gått, jag saknar att se vilken livsnjutare han var, när han stog och lekte med våra dragkedjor på jackorna, lekte med mulen i håret, sättet han tiggde på, alla ridturer & alla mysstunder vi delat just det kommer alltid sitta fast i huvudet på mig och det gör mig stark för jag vet att han hade det bra hemma hos oss.

Världens finaste och snällaste polarn "draw away", saknaden är hemsk men du finns i våra hjärtan 


Skillnad!?

Idag ha jag tvätta min bil vilket var väldigt behövligt!

Lite skillnad kanske?


Kost och träning

Min kost och träningspass uppdatering ha blivit sämre ska skärpa mig och börja uppdatera igen.

Jag ska byta och börja med nutrilett "drinkar" nu och äta frukt då min kropp börja ta stryk av min nuvarande "diet" jag har ingen ork, svårt att tänka/koncentrera mig, trött, ständiga hjärtklappningar, det snurrar och mycket näsblod osv så varningsklockan har börja ringa nu.

Träningen ha jag fortsatt som tidigare; medelpass, gym, rida 2 hästar eller fler & promenader/löpning varje dag.

Äter fortfarande zenaxen men ska byta!

Det var väl det.


Undersköterska, vårdare & skötare

Tänkte slänga upp ett inlägg om min utbildning och mina mål och vad jag vill bli och hur jag tänkt fram över.

Jag går omvårdnadsprogramet i Sundsvall sista året, så till sommaren är jag utbildad undersköterska, skötare och vårdbiträde/vårdare. Utbildningen är verkligen rolig och man lär sig otroligt mycket utav den så för den som tycker om att ta hand om andra människor är det en toppen utbildningen med mycket praktiskt arbete dvs. Vi är i våra metodrum och gör olika övningar så som träna lyfttekninger, erogonomi, venprover, blodsocker osv. Dessutom har vi 18 veckors praktik uppdelat i 3 år inom äldrevården, sjukhus och psyket. För den som vill i 1 an kan man vara ute 2 dagar i veckan och jobba på äldreboende och det kallas TIP perfekt för den som är skolless eller som vill vara ute i arbetslivet. Detta är då på omvårdnadsprogramet Sundavall!

Som det ser ut för mig med jobb just nu så går jag som timvikarie på ett äldreboende och på psyket och dom trivs jag super inom, jag ska även gå som sommarvikarie på psyket i sommar på schema och utifrån dom dagar jag är ledig hoppar jag in på äldreboendet och timvikarierar.

Som jag är mest inställd på nu så kommer jag söka upp till umeå på polishögskolan där och de säger ju allt vad jag vill bli, dock så lär jag jobba 1-2 år först för att skaffa pengar, erfarenhet och kunna åka ut och resa samt för att jag äe påtok för skolless att läsa vidare just nu..
En annan fundering jag har är att läsa sjuksköterska 2 år och sedan jobba som de i så många år det krävs innan man får fortsätta att läsa mot ambulanssjuksköterska.
Så ja något av dom två blir det i alla fall!

Bild på våra lärare
Så kan de gå när man är testperson på blodsocker stick


Slalom och bakis

Blev inte alls som jag hade tänkt mig idag blev att haka på micke, oliver, leo, syrran, anders, konke, adrian och viola upp till hassela imorse för att åka slalom och jag var ju dessutom lite små bakis skit bra kombination eller? näe
Det var iaf väldigt skönt att få komma ut och åka slalom och jag höll mig på benen hela tiden, starkt gjort av mig! Men slalom är verkligen något man borde göra oftare och imorgon kommer jag ha en sjuk träningsvärk kan jag tänka mig!

Nej nu ska jag ut och rida innan det blir hemma mys och kika på melodifestivalen. Perfekt lördag!
Självklart blev de ytterligare en cider som avslut på slalomturen som får stå för bilden!


Fobier

Tänkte ta och slänga in ett inlägg om vad jag har för fobier. Fobier är väl något som alla har mer eller mindre utav.

När jag väl börja tänka efter så har jag faktiskt en hel del fobier.
En av dom värsta fobierna jag har är att dö och det är något som hur jag än vrider och vänder på det så kommer det att hända en dag. Bara taken på det får mig livrädd men mycket beror nog på att man inte vet när/hur/var det kommer att ske jag vill leva ett långt liv och hinna med allt jag vill.

Småkryp usch för spindlar, larver, flygfän, ormar dom kan få mig att få riktig panik finns inget värre. Och dessutom ha jag krossa min gamla iphone för jag trodde jag hade en spindel på mig så slängde iväg mobilen i paniken rakt på alla stenar.

Sen är jag dessutom höjdrädd, avskyr att gå på broar, känner mig iaktagen i mörker ute ibland.

Det var lite om mina fobier.


Lördag morgonen, då man mår som man förtjänar

Idag mår jag faktiskt bättre en väntat, men kan inte påstå att jag må bra vaknade av allt snurrade men ha varit upp och hällt i mig vatten och börja vakna till nu!

Mina fötter och allra hellst knän gör förbannat ont , kunde knappt böja mig neråt igår/inatt tack vare det men de sket väl jag i och fortsatt dansa hela kvällen sjukt roligt!

Idag tänker jag försöka lura upp mamma på hästryggen iaf och rida upp i bergen, myyys!

Helt onödigt inlägg, tänkte bara skriva att jag lever!


Full och lycklig

oj helt crazy ute kväll och nyss hemkommen nu bli det sova 2 timmar innan mina hästar vill ut imorgon lär jag må som jag förtjäna!

Gonatt pusss


Livet är som en labyrint man måste gå vilse några gånger för att hitta rätt

Alla har vi ett val här i livet oavsett vad de gäller, vi utsätts ständigt för prövningar där vissa bryts ner och vissa växer och blir ännu starkare utav det.
Allt jobbigt som händer och sker i ens liv kan få en att tappa livslusten totalt, att känna att allt är "mitt" fel, "jag" hade kunna gjort så mycket mer och genom de lägga all skuld på sig själv och gå runt o må dåligt.

Men trots det så måste man försöka se allt från den ljusa sidan, att vilja kämpa, att se tillbaka på det fina och bestämma sig för att det ska bli bra, man måste själv slå näven i bordet och bara gå inför att lösa allt och sen att man pratar om sina problem eller de som tynger vill man inte prata med sina vänner/familj eller dylikt om det så kan man prata för sig själv det är peppande även fast de låter löjligt eller att man skriver ner det så man får bort alla tankar. Man ska aldrig ge upp hur tungt nånting än känns, vill man så kan man. Men man kan däremot aldrig lägga över all skuld eller sina problem på nån annan, det är enbart du själv som kan lösa de!

Det här en av anledningarna till att jag bloggar, det är så skönt att bara kunna få skriva av sig ibland.
Det har även varit till en bra hjälp för mig att bearbeta det traumatiska som hände polarn för ett år sen när vi miste han, jag skriver inte för eran skull utan för min egen sen är de upp till er om ni orka lägga ner energi på att läsa det. Och mina vänner är alltid till stor hjälp dom finns där jämt och det är bara att lyfta telefon eller åka dit, jag är alltid lika välkommen oavsett om jag bara vill prata ut eller ha film kväll och det betyder extremt mycket, jag har världens finaste vänner!


Välkommen du objudna förskylning

Huvud och öron värker, det flaxar och synen försvinner i ögorna, kroppen säger emot skulle bara vilja ligga hemma under täcket idag.

Skulle gå ut och ge hästarna lunch men dom hade redan gått ut och ätit den själv, matvrak.se. Hästarna mötte mig snällt och oskyldigt när jag kom, så jag slängde in ida ihagen vänder mig om och ska precis ta wilma så låter pang, då var hon igen tråden och hon var något chockad själv över vad hon gjort så de bar av ner i nedre hagen där dom visade väldigt fina konster och olika farter, wilma som är mattes jänta sprang upp till mig gav mig en puss sen sprang hon ner igen och försökte ta sig upp till mig flera ggr till men vände och hacka på ida igen, så söta men dom var så billig just då när man står där och inte vet hur länge benen ska bära en.

Ska vila nå minuter innan blizz ska få gå på promenad bli en kort sväng bara för att hon ska få komma ut, har jag krafter kvar eftr de blir de ridning!

Jag vill bli frisk!!!!


Det är insidan som gör utsidan vacker

Jag blir galen på att försöka komma ner i vikt och alla metoder osv. Jag äter inga kolhydrater utan har kunna tagit en frukt istället men nu visar det sig att 5 frukter innehåller lika mycket socker som en halv liter dricka (samma socker) så just nu är ju frukt bara att rata, jag som mer och mindre ha livnärt mig på det och de är tydligen en stor bov till varför man inte gå ner i vikt!

Tydligen ska man sluta med allt man tycker om tex:
Alla kolhydrater
Mjölk
Ost
Olika fetter
Kakor, glass, godis, chips och läsk sen 1,5 år tillbaka
FRUKT!!!

frukten kommer att bli största utmaningen resten har funkat bra!

Vad jag äter ska börja äta;
Enbart kött stekt med lite smör då det är bättre en margarin!
Gurka
Nutrilett drinkar
Zenaxen

Blir nog ingen förändring här, finns inget man kan lägga till för att inte gå upp..

Och anledningen till varför jag ha gått upp lite nu är att jag äter för mycket alltså, så nu få jag dra ner ännu mer på mat och köra stenhårt på detta. Men jag går ofta i berg och dalbanor i vikt tex. 2 kg upp sen 3 kg ner då ha jag vunnit ett kg på det men det är hemskt innan vågar visar neråt igen.

Aja ännu mer träning, äta mindre så jag förbränner mer kcal än jag äter, sova riktigt och inte äta frukt woho älska livet idag eller inte och dessutom snöar det ute tror jag kryper ner i sängen och deppar resten av dagen.


Tjejlistan 2012, har man tråkigt så har man

Tjejlistan 2012

1. Har du ett par rosa string? - ja
2. Vem var den senaste du pussade? - vet inte om jag ska skriva ut de.
3. Vad har du för bhstorlek? - 75 b/c
4. Trivs du med det? - nej
5. Hur många killars telefonnummer har du inlagt i din mobil? - det är många det
6. Gillar du någon nu? - ja det gör jag faktiskt
7. Vad gjorde du inatt? - sov
8. Och i förrgår natt? - vad bruka man göra om nätterna? Om man inte gå in på andra detaljer.
9. Vad gör du innan du ska sova? Kollar fb och borsta tänderna
10. Kan du prata med din mamma om allt? - nej
11. Hade du berättat för dina föräldrar om du blivit gravid? - beror på
12. Har du varit gravid? - nej tror inte det
13. Hade du blivit glad om din pojkvän friat till dig? - hade jag haft nån så !
14. Choklad eller glass? - glass
15. Push-up eller T-shirtbh? - push-up
16. String eller hipsters? - beror på humör!
17. Stövlar eller sneakers? - sneakers
18. Kjol/klänning eller jeans? - jeans på vinter, klänning på sommar

Tiofakta:

1. Hemstad/ort: Sundsvall
2. Hårfärg: rött just nu, brunett i vanliga fall
3. Längd: 180
4. Frisyr: blandat, men idag har jag en bulle på huvve
5. Ögonfärg: brun
6. Skostorlek: 40
7. Humör: today? Glad men trött
9. Civilstatus: siiiingel, så passa på!
10. Vänster eller högerhänt: höger



Tiosaker om ditt liv:

1. Har du nånsin varit kär? - ah
2. Tror du på kärlek? - nej
3. Har du gjort något inom kärleken som du verkligen ångrar? - ja
4. Har du någonsin fått ditt hjärta krossat? - egentligen inte!
5. Har du någon gång krossat någon annans hjärta? - ja det har jag väll.
6. Har du nånsin blivit kär i din bästa vän? - nej
7. Har du nånsin älskat någon utan att tala om de för honom? - nej tror inte det
8. Är du rädd för att starta ett förhållande med någon? - njae lite så kommer inte hända på ett tag tror jag är inte redo för det men vem vet
9. Har du nånsin haft en hemlig beundrare? - haha ingen aning?
10. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? - N E J



Tio saker:

Det där eller det här

1. Kärlek eller pengar? - kärlek
2. Vin eller öl? - vin
3. Dag eller natt? - natt
4. One night stand eller förhållande? Förhållande
5. Tv eller internet? - internet
6. Pepsi eller cola? - cola
7. Vild fest eller romantisk hemmakväll? - romantisk hemmakväll!<3
8. Färgfoto eller svartvita? - beror på
9. Telefonkontakt eller face to face? - face to face
10. Bilddagboken eller myspace? - hua, inget.




Tio "Har du nånsin":
1. Har du nånsin blivet upptäckt när du smitit ut? - hihi ja
2. Har du nånsin viljat ta livet av dig? - nej
3. Har du nånsin gjort något du ångrar? - ja, för många ggr hahahha.
4. Har du hoppat bungy jump? - nej men skulle vilja testa
5. Har du nånsin varit med i en olycka? - allt jag gör är en olycka.
6. Har du nånsin ätit en hel tårta? - nej tårta är inget för mig!
7. Har du nånsin önskat att någon ska göra sig riktigt illa? - haha ja ibland får jag horn i pannan
8. Har du nånsin gått på bio ensam? - HAHA nej
9. Har du nånsin gillat någon utan att de vart ömsesidigt? neh
10. Har du nånsin tyckt att världen suger? - jaa

Tio känslor:

1. Saknar du någon just nu? - ja
2. Är du glad? - aah det är jag
3. Är du fundersam? - Ha, ja jag tänker nog lite för mycket.
4. Är du uttråkad? - det här är ett bra tidsfördriv
5. Är du tysk? - nej
7. Är du italienare? - nej
8. Är du fransk? - NEJ
9. Är dina föräldrar fortfarande gifta? - japp
10. Gillar du någon just nu? - ja gillar många!

Om dig:

1. Hur mycket är klockan just nu? - 18.31
2. Namn? - tina
3. Vart bor du? - i en villa
4. Hur många barn vill du ha? - 2 eller 3
5. Vill du gifta dig? - ja :'D
6. Rullar du spaghettin eller skär du den? - skär för det mesta
7. Har du ätit sushi? - nej usch
8. Favoritglass? - olika beronde på humöret
9. Hur många olika sorters flingor har du i köksskåpet? - ingen aning
10. Humör? - på topp!

Fyra grejer:

1. Har du någonsin blivit jagad av polisen? - nej dom ha fått tag på oss varje gång..
2. Har du en hund? - ja
3. Sover du helst själv eller med någon? - med någon såklart
4. Tror du på spöken? - ja

Skulle:

1. Skulle du vilja vara längre? - nej de räcker gott och väl med 180 cm
2. Skulle du vilja ha sex nu? - det vet du
3. Skulle du vilja dricka dig full nu? - haha ja men måste spara pengar!

Kan:

1. Kan du röra på öronen? - inte lika bra som min vän robin!
2. Kan du slicka dig på näsan? - japp
3. Kan du kolla i kors med ögonen? - aah och ett rakt fram medan jag kollar in med andra, det ni!!
4. Kan dina föräldrar lita på dig? -japp!
5. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? - haha nej knappt 5 min
6. Kan du va på en fest utan att dricka? - jodå
7. Kan dina vänner lita på dig? - ja alltid!
8. Kan du tänka att pierca dig i naveln? - jag vill och tänker
9. Kan du suga? - vem kan inte? kan kan man ju frågan är hur bra det är
10. Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? - nej dåligt med det, men vi lever bara engång!


Har:

1. Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? - ja
2. Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? - ja
3. Har du syskon? - ja 2 st
4. Har du någonsin haft sex med någon? - ja
5. Har dina föräldrar ljugit för dig? - jag vet inte, det har dom säkert
6. Har du varit full den här månaden? - frågan är, har jag varit nykter? nykter hela månaden hitentills men till helgen så!
7. Har du redan tröttnat på dom här frågorna? - nej alltid roligt att få frågor så undra ni något så är det bara att fråga
8. Har du borstat tänderna den senaste timmen? - nej
9. Har du pussat någon som är minst fyra år äldre? - japp
10. Har du haft sex med någon som är tre år äldre? - ja
11. Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? - nej
12. Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det? - haha ja
14. Har du ljugit på någon fråga än då? - nej varför skulle jag?


Vem:

1. Vem älskar du? - alla mina rarringar
2. Vem hade du senast sex med? - no coment
3. Vem vill du bli full med? - Mina vänner!
4. Vem är den bästa artisten/gruppen? - olika
5. Vem pratade du senast i telefon med? - Bert
6. Vem är snällast i världen? - JAAAAG
7. Vem vill du prata med? nån kille, så ring bara!
8. Vem sov du senast med? victor tror jag kanske nån annan efter tappa dagarna
9. Vem såg dig full senast? - robin, mattias, erik, jesper och dess fast då va jag inte så full och gången innan de minns ja inte
10. Vem vet allt om dig? - desiree vet mycket!
11. Vem hatar du mest? hata är ett väldigt starkt ord, ogilla däremot men tro inte det finns nån eller jo 1 nu haha men han vet vem han ör utan att behöva skrivas ut!


Bättre start på dagen kan man inte få

Jag är nog världens morgon tröttaste person med dålig humör utan desslike men i morse vaknade jag kl 6.45 försökte somna om men det gick inte så kl 7 studsade jag upp på extremt bra humör, hur ofta händer något sånt lixom? Känns som att det kommer bli en bra dag.

Gick upp i stallet och tog ut hästarna och fixade stallet, in bytte om och tog en raskpromenad med blizz på 5 km och just nu är klockan bara 9.30 galet, tänk om de alltid kunde vara såhär hur mycket gjort skulle man inte få då!

Min dag idag kommer se ut såhär;
- NU städa rummet.
- Rida på två långritter med hästarna.
- Åka in på friskis och köra ett pass + gym.
- plugga samhälle + börja läsa en bok. Känner jag mig rätt så kommer detta ske i panik nästa vecka dagen innan provet & redovisningen.
- film mys eller hitta på nå med nån kompis, de lär visa sig hur trött jag är och vad klockan blir.


Min objudna rumskamrat, hjälp!

Tror jag börja grina snart ligger i min säng men är inte ensam här i natt är en sån där fjärilsmal här som attackerar mig och dom är så ruskigt äcklig, kan någon komma och rädda mig, tack!

Lär bli en sömnlös natt med min nya vän mal, mina föräldrar lär bli väckt av mina skrik snart och komma och fråga vad det är. Bara för att jag är så äcklad just nu bjuder jag på en google bild på hur min nya rumskamrat ser ut och delar med mig av den äckliga stämningen här just nu, bilden gör så att jag ryser!


12 timmar i stallet

Oj vilken häst dag jag har haft idag helt underbart 12 timmar i stallet och 4 hästar ridna!

Jag och amanda for upp till deras hästar och red idag, snärten och magda som vi två red förut sen hade dom även en islandshäst som vi red och kort sammanfattat så är jag glad att jag har bra balans och det gick riktigt bra dom skötte sig mycketmycket bra och hur mysigt som helst uppe på torpet där dom står, på torsdag åker vi upp igen och stannar över natten, roligt!
Mina egna hästar skötte sig exemplariskt som vanligt!!! :)

Min extremt snygga häst får stå för kvällens bild


Där drömmarna kommer till

Finns inget värre en att lägga sig i en tom, kall och stor säng själv, hua önska jag hade en varm, mysig pojk att ligga och prata med just nu!


Första dagen av ledighet

Åh vilken dag det har varit idag, klev upp i tid imorse och fixade mina hästar sen fixa mig och for in till birsta till runt 10, var dock stressad så jag glömde hälften av det jag skulle köpa för jag skulle in på ett medelpass 11.45 så efter de for jag tillbaka och uträtta resten av mina ärenden.

Sen tog jag två mysiga ridturer i det fina vädret, red på lång tur med båda helt underbart och det gick super!

Fixade naglarna också bjuder på en bild på dom idag!


många bäckar små bildar en stor å

idag är det inte alls min dag, har världens huvudvärk, nyser och känns som jag har feber, hua synd om mig nu.. 

Sov i timrå inatt så kom hem runt 12-1 idag har inte orka gjort nå mer en promenera med blizz på enbart 2-3 km ska ut och rida ikväll efter jag ha varit och tränat ska gå på ett medelpass och sen få vi se om det blir nå gym!
Sen ska jag mysa ner mig i soffan och kika på nån film och ha söndagsmys, underbart!


Du & jag

Du är allt jag någonsin drömt om.


Njutning på högsta nivå

Snacka om att mina hästar njuter utav vädret ute just nu! :D


Awesome

Känner mig riktigt duktig idag som klev upp 8 fast att det är helg, for in och körde ett styrke/medel pass på friskis och 30 min gym!

Åker hem och lagar hagen som har tippat eftersom min kära Wilma har knäckt några trästolpar i vinter som vi har ersatt med att sätta plaststolpar i snön och när snön smälter så tippar stolparna eller laga och laga den hagen får vila tills vi får ner nya trästolpar så vi bytte hage på dom så den gick jag runt och fixa, känns tungt och känslorna och minnerna från när polarn låg där i hagen är hemsk och allt blod obegripligt.
Jag får dåliga känslor och med tanke på att de var exakt samma procedur som hände förra året vid denna tid som gjorde att dom fick byta hage på wilma och polarn! Nog tjatat om det.

Tog en låååångtur på Ida idag hur mysigt som hellst + red i emmas paddock och ida blev riktigt kär i deras ena häst.
Wilma vart de unte som plamerat med men vi jobbade lite från backen & lite i min hage sen var maten klar och vi hade grilla med massa folk så det var bara att byta om och käka!

Har iaf haft en bra dag såhär långt! :D


Svar på fråga

Vet inte varför det inte går att kommentera på min blogg, ha inte stängt av det eller nå!

Men iaf fick en fråga om inläget om min häst om jag känner något slags hat/ilska mot personen som hade lösa hästar som orsakade min hästs död?

Ordet hat är ett väldigt starkt ord, skulle hellre säga tycker mindre om isf. Men nej jag känner som så att det var inte hennes fel att deras hästar rymnde och oturligt nog sprang hem till oss det var bara ren otur och olyckligt och det kan egentligen hända vem som hellst sen att de fick dom konsekvenser det fick är extremt tråkigt! Så nej jag har på det planet inte ändra min uppfattning utav dom.
Däremot tycker jag man ska våga stå för det som hänt och inte skylla på massa andra saker och arbeta emot en, det är både fult och jävligt falskt och är något som kan få mig arg. Vet inte hur mycket jag vill/kan skriva ut på en blogg utan att det ska bygga upp ännu mer "hat" från den andras sida.
Visst det var extremt jobbigt från en början, och mycket tankar snurrade jag grinade flera dagar i sträck och kunde inte sova om nätterna.
Men jag har aldrig tyckt illa om dom utan även känt att dom går igenom samma helvete som mig, att dom mår dåligt över vad deras hästar orsakade och på så vis även tyckt synd om dom. jag har ingen super kontakt med dom men vi hejar givetvis på varandra när vi möts. Och olyckor händer hela tiden man kan inte gå runt och deppa föralltid utan måste leva vidare hur tufft det en är!

Skulle kunna fortsätta skriva hur mycket som hellst om olyckan bara för att få bort de ständigt snurrandet i huvudet eftersom det inte finns någon jag vill berätta det för, så då är det skönt att skriva ner det istället så om ni undrar något så är det bara att fråga på fb, sms, irl ja hur som hellst jag svarar på det mesta.


Fredag kväll

Hej alla glada hoppas ni har en bra fredag det har jag, är med oskar, linus och duffman helt okej förutom att dom jävlas med mig hela tiden, vi sitter mest bara och snackar, skönt med en lugn helg :D jag är sjukt trött och ska upp 7 för att åka och träna hur ska detta gå? Gruvsamt


nu är det äntligen här

Äntligen är det lov, det är så efter längtat!

- Jag tänker spendera mitt lov i stallet & passa på att rida medan jag har tid för det!
- plugga samhälle & läsa ut en bok som handlar om barnmisshandel. (lär misslyckas med denna punkt)
- Vara med mina underbara och älskade vänner, så om ni vill hitta på något så är det bara att höra av sig.
- Hitta på nå bus och bara vara.

Och så himla mycket...


Sådan ryttare sådan häst

Ser ni likheten mellan häst och ryttare?;) och nej bilden på mig är inte seriös för 5 öre, men jag bjur på den då det är minen wilma gör!!


Känslan av att falla från högsta våning och göra ett magplask!

Nu är jag hemma igen ha firat min syster och tränat (medel + 30 min gym), och det är verkligen ingen höjdare att träna när man ha träningsvärk men bästa botet för träningsvärk är att träna och det gör hemskt ont i rumpa och baksida ben, men så skönt det är ändå!

Jag vettefan men VARFÖR har man mössa på sig på gymmet? Tro knappast folk fryser där inne? Så till vilken mening springer man omkrimg med träningskläder och MÖSSA? :p


En dans på rosor och svävandet på moln

Idag är jag lycklig ställde mig på vågen och den visar 1 kg neråt, pang start på dagen och väldigt peppande!

Min äldsta syster fyller år idag så ska åka och fira henne sen, i övrigt blir det ett aerobics pass, medelpass och rida 2 hästar idag mer hinner jag nog inte!

Var in på hööks igår och köpte ett nytt fleace täcke åt wilma köpte 145 cm och det var precis så hon kunde ha det, min "lilla" tant börjar nu bli stooor, köpte ett nytt bett till ida med fasta ringar och ägg/d format och en huva som passade perfekt som lär behövas till sommaren och ett nytt hönät så dom få kämpa för sin mat nu!

Sitter på skolan just nu och har vårdämnen om barn och ungdomar som far illa, hemskt men väldigt intressant ingen borde behöva genom gå såna prövningar här i livet!


Från de dåliga till det bra

Vilket helt underbart väder vi har haft idag, soligt och varmt och vi hade frilufsdag så jag spenderade tiden med emma och lelle i sidsjöbacken (slalom) men gav upp efter nån timme och hämta blizz(våran hund) och tog en promenad på 1 mil helt underbart!

Efter frilufsdagen for jag på friskis och körde ett puls medel pass det var jäkligt bra och roligt måste jag erkänna, mer kondition än styrka men hade en hel del styrka med också DOCK kände jag sjukt mycket mer i ben musklerna efteråt en på ett vanligt medelpass, halleuja upplevelse!

Väl hemma red jag mina två fina hästar och ida hon var hemsk emellan åt idag stegra, kasta sig och skulle hem men hon är ju så söt när hon gör det man sitter bara och skrattar men de hände dock bara 1 gång sen va hon riktigt trevlig!
Wilma var lika fin som vanligt min lilla tjej! :')
Det fick bli dagens träning

Kost:
Idag ha jag hållt mina kcal på 433 har enbart druckit en milkshake ja jag vet, no coment men fruktansvärt onyttigt MEN gott!
Har ändrat min diet och ska försöka med enbart gurka och ev en morot för att byta mat ibland, sen äta äpplen till fika that's it och dricka vatten.

Bjur på två bilder från dagen:
Linnea och emma
Blizz


RSS 2.0