Världens finaste hästar

Jag har verkligen världens finaste hästar måste jag säga! Att man kan må så bra och att dom betyder så himla mycket för en, jag skulle aldrig i världen byta bort nån av mina hästar inte ens mot 1 miljon kronor.

Dagens ridning först ut var:
Ida: henne red jag ut på och hon stegra som vanligt och försökte gå hem men resten av ridturen var så mysig, vi ha fått mycket ny snö, lagomt kallt, det snöa, är ljust allt var perfekt! Red lite nere på ridbanan i skritt och trav och hon känns fin faktiskt travade på ett fyrkantsspår och la till några 10-15 m volter och det funkade super eftersom hon är under igångsättning så rids hon bara lugnt!

Wilma: hon fick sig ett jobb pass nere på Emmas paddock hon med, jobbade med att ställa henne inåt/utåt i alla gångarter och lite lösgörande, sen flyttade jag ut bakdelen på en volt i skritt och la till galoppfattningar direkt på det, så mycket lösgörande(skänkelviking, flyttade hennes bakdel) + övergångar blev det idag hon var så fruktansvärt fin min lilla tjej <3 hon blev iaf väldigt trött och var riktigt riktigt fin!


Luuugnet

Fredag, en ovanligt lugn fredag riktigt skönt med det ibland också!

Sitter hemma hos min syster och micke och ha lite fredags mys och kolla på tv! Ska snart hem och sen bli det att åka med E en sväng till stan och kika läget! Imorgon bli det troligtvis skrillor igen, underbart!


Lösa hästar

Ja vad ska man säga, mina hästar är som dom är! Syrran va hem till oss och skickade detta sms de få väl tala för sig, mina hästar är INGA rymmar hästar, mina fina hästar dom är bäst!


Svar på en fråga

Fick en fråga på sms om varför de tog slut mellan mig och T och om bilden jag la upp om kärlek hade något med det att göra. Samt om vi ha nån kontakt fortfarande!

Och nej bilden ha verkligen ingenting med det att göra eller något annat hittade den på fb och snodde den av någon för att jag tyckte den var bra, inget annat kanske borde ha skrivit de i ett inlägg menmen det är bra ni fråga iaf :)
Varför det tog slut var väl för att ingen av oss hade nå känslor så det va på tiden, även lite bråk och sånt som alla förhållande har, och kanske 2 års krisen spela lite roll. Kontakt och kontakt beror på hur man ser det just nu men ja vi ha smsa sen de tog slut men det är allt, men jag har inget alls emot han, han är en väldigt snäll person så jag hoppas vi kan vara vänner iaf!


Hungrig häst?

Hahaha bilden säger väl allt, min häst i ett nötskal om någon undrar varför vårat staket är snätt och tråden kanske hänger nånstans beror de på fröken Wilma ! :D hon får nämnligen ingen mat och vi svälter henne tycker hon så hon gör allt för att komma åt maten men hon rymmer ALDRIG utan står ändera som på bilden eller utanför så när vi kommer då skiter hon i maten och kommer snällt till oss i stället min sötnosa! <3


Så sant så


Hästar i trafik

En sak som kan få mig så himla glad är folk i trafiken som tar hänsyn till oss som rider, (både bilar, skotrar, fyrhjulingar, crossar) och inte skiter fullständigt i det och blåser förbi i typ 70 km/h, gärna gasa på lite extra, eller göra något så att det låter och köra nära utan att väja ut speciellt mycket.

En häst går aldrig att lita på till 200% den kan vara trafiksäker men helt plötsligt kan den bli livrädd för en bil som låter eller kommer för fort så den är oförberedd eller något längs med vägkanten låter/syns det behövs så lite för att det ska hända något så stort, bli hästen rädd så sticker den direkt genom deras flyktinstinkt. Det är även DU som bilförare som får betala skadorna på bilen såvida du inte stannar bilen och kliver ut och leder förbi ekipaget. Du kanske till och med kör på en häst och ryttare, skadar dig själv allvarligt eller att ryttaren ramlar av och bli totalt förlamad skulle ni som kör för fort må bra utav det? Eller skulle ni ångra att ni inte sakta in och förlorade ca 5 sek på eran bilresa och ist veta att ni gjort rätt det spelar väl ingen roll om man gillar hästar eller inte konsekvenserna kan bli stora/allvarliga för alla 3.

Tänk värt för er som inte insett vad som kan hända det är bättre att ta det lugnt ca 5 sek och ist veta att man rädda liv och ger en säkrare miljö, det är inte bara upp till oss som ryttare!


En tanke

Ju mer man tänker, desto mer inser man att det inte finns nå enkelt svar.


19 januari

Allting har förändrats men jag är den jag var innan, allting går upp och ner just nu känns allt så jobbigt när det är så mycket jag vill hinna med som jag inte lyckas med!

- Först och främst hästarna måste jag ta mig mer tid på!
- skolan och fixa bra betyg det är sista terminen nu.
- träna
- jobba

Men mamma tar av gipset nästa vecka sen är det 2 v till hon är sjukskriven sen får jag mer fritid och tid för mina älskade hästar jag mår så dåligt när jag inte hinner rida dom så mycket som jag vill och skulle behöva. Resten tar jag som det kommer! Nej nu ska hästarna få komma in innan jag beger mig mot psyket för natt jobb.


Ursäkta vad håller ni på med

"Sköt ditt eget och skit i andras", är ett väldigt bra uttryck tycker jag. Jag är singel och fri just nu, jag gör vad jag vill det är mitt liv och man lever bara engång varför inte passa på att göra det man vill då i stället för att ångra sig sen.

Om jag är med mina vänner, går ut på krogen, är i stallet lär er acceptera det, det är mitt val och tiden förändrar tankar hela tiden, det jag gillade för nån vecka sen kanske jag inte gillar nu, man upptäcker och provar på nya saker som passar för en det är mitt val inte erat! Ni få tycka vad ni vill om mig att jag är världens subba eller idiot det är erat val men jag är i alla fall mig själv och kan ni inte acceptera det så är det inte mitt problem då kan man börja undra vem som egentligen är subban eller idioten.

Sen fattar jag inte vitsen med att skriva ut saker man inte ens vet om de stämmer på olika sidor istället för att prata direkt med person, det är att hänga ut någon och jag kan tycka att andra inte har med det att göra samtidigt som det är jävligt fegt ungefär samma sak som att snacka skit bakom ryggen på varandra.. Ta det i stället direkt med personen det uppskattas mer.
Jag känner själv iaf att jag går med ryggen fri, jag har inte gjort nånting jag ångrar eller inte bör ha gjort.

Det var väl det för den här gången.


Vilken dag

Hej alla glada små muppar! Idag har jag ätit lunch på subway med världens bästa Lelle, sen letade vi reda på Emma som yrade omkring i olika affärer. Efter det rullade vi vidare mot idrotten, det blev inte värsta passet som jag förväntat mig utan det blev planering och det var kanske tur eftersom jag och Lelle åt så vi knappt kunde röra oss! x) sen tappade vi bort Emma och enades om att hon var borta i svettens grymma värld så vi offrade henne och stack, eftter det hade jag blindkörning och nu ska jag på lektion och vara duktig! ;) so long suckers!


sjukt irreterad på falska människor

Alltså jag bli så jävla less på skitsnack och att folk ska ljuga ihop en jävla massa historier hit och dit, varför kan ni inte hålla er till sanningen och ge fan i att förstöra mellan andra? Va fan finns det för vits med det egentligen...

Visst det finns säkert folk som tycker illa om mig för att jag förändrats som person igen efter det tog slut mellan mig och T. Jag fick åter kontakten med mina vänner och börja gå ut och ha kul på helgerna för att umgås med vänner, ha roligt och komma på andra tankar men jag ha aldrig gjort nå dumt, eller något jag ångrar, eller som på något vis skulle kunna skada eller va dumt mot T även fast vi inte va tillsammans så sa jag saker och dom sakerna står jag fast vid än.

Jag ha inte heller ljugit om något, jag ha varit ärlig, jag försökte lösa allt efteråt. Jag ville att vi skulle ha det bra och kunna vara vänner, jag ha gett dig chans på chans och aldrig ljugit för dig. Men tydligen finns det ju någon idiot som ha lyckas förstöra ännu mer en som redan var även fast vi inte hade nån kontakt efter det tog slut så ha jag aldrig haft något emot T. Jävulskt fegt är det i alla fall från person som har gjort det, och det lär förr eller senare komma fram vem det är och den som sagt något kan ju komma ihåg att ärligheten vara längst.

Sen att jag har förändrats som människa är väl min ensak kan jag tycka? Men jag ha aldrig varit dum eller svikt T jag skulle finnas där jämt, han kunde alltid prata med mig och att inget kom vidare, jag är ingen idiot eller svin som människa jag finns för mina vänner när dom vill 24/7.

Men tusen tack till den person som sagt något till T du lyckades förstöra mer en vad som redan var, grattis jävla idiot hoppas du är nöjd.


Hur svårt kan det vara...

Hur svårt kan det vara att hitta en sån här kille. Helt plötsligt saknar jag att ha ett riktigt förhållande.
‎1. Håll om henne runt midjan.
2. Försök verkligen att prata med henne.
3. Dela hemligheter med henne, men håll dem för dig själv.
4. Erbjud henne din jacka om det är kyligt.
5. Kyss henne långsamt.
6. Krama henne mjukt.
7. Håll om henne nära ditt bröst.
8. Skratta med henne.
9. Bjud ut henne någonstans.
10. Umgås med hennes och dina vänner tillsammans.
11. Ler hon vill hon att du ska le tillsammans med henne.
12. Ta bilder med henne, en bild säger mer än tusen ord..
13. Låt henne sitta i ditt knä.
14. När hon säger att hon älskar dig mer, förneka det. Hon vill höra att du älskar henne mest.
15. När hennes vänner säger att de älskar henne mer. Förneka det, håll om henne hårt framför hennes vänner, det f år henne att känna sig älskad.
16. Lek med dina fingrar i hennes hår.
17. Kyss henne då hon minst anar det.
18. Krama henne bakifrån och håll om henne runt midjan.
19. Berätta för henne hur vacker hon är.
20. Berätta hur du känner för henne, hon vill höra det hur många gånger du än sagt det förr.
21. Öppna dörren, följ henne fram till dörren/bilen. Hon känner sig trygg och du anses vara en gentleman.
22. Berätta att hon är ditt allt – BARA om du verkligen menar det.
23. Om du märker att något är fel, fråga. Förnekar hon det så höll bara om henne utan att säga ett ord. Hon förstår då att du alltid finns där, oavsett vad.
24. Få henne att känna sig älskad.
25. Kysser du henne framför andra tjejer, då inser hon att hon är den enda som betyder något i din närvaro.
26. Det värsta som finns är om du ljuger för henne. Berätta sanningen, även fast den kan svida ibland.
27. Behöver jag ens nämna att du INTE ska vara otrogen?
28. Ta henne till en plats hon verkligen gillar.
29. Smsa eller ring henne på kvällen och berätta hur mycket du saknar henne.
30. Se till att alltid finnas där för henne. Även om hon inte behöver det just då, så mår hon bättre av att veta att du f inns för henne alla tider på dygnet.
31. Håll henne tätt intill dig när det är kallt, då kan hon även hålla om dig.
32. När du är ensam, håll henne nära och kyss henne.
33. Kyss henne lätt på kinden eller i pannan (det kommer ge henne en vinkel av att du vill känna hennes läppar mot dina)
34. Även i filmer, lägg din arm om hennes axel och hon lägger automatiskt sitt huvud mot din axel. Luta upp hennes huvud och kyss henne.
35. Lämna henne ALDRIG på skämt eller var arg på henne. Om hon är upprörd, trösta henne.
36. När andra människor dissar henne, stå upp för henne.
37. Titta henne djupt i ögonen och säg att du älskar henne.
38. Lägg er och kolla på stjärnorna och låt henne vila sitt huvud på ditt bröst och låt henne lyssna på dina hjärtslag.
39. Se till att det är du som tar första steget och tar henne i handen när ni är i stan. Hon vet då att du inte skäms för att visa att hon är din!
40. Försök hålla om henne så länge som möjligt när du kramar henne.
41. Ring eller smsa och berätta hur mycket hon betyder.
42. Trösta henne när hon gråter. Torka bort hennes tårar och håll henne tätt intill dig.
43. Ta med henne på långa promenader på kvällarna.
44. Påminn henne alltid hur mycket du älskar henne. Hon tröttnar aldrig på dina ord.
45. Tjejerna kanske förnekar det, men de älskar när du kittlar dem!
46. Blir hon arg och springer iväg, håll fast henne (men inte för hårt) tills du känner att hon slappnar av!
47. Hon vill att du läst igenom hela denna listan och tagit åt dig det mesta.

Orkanen Ida

Ja rubriken säger sitt, en av mina kära hästar har fått för sig att hon är rodeohäst det är lilla Ida i ett nötskal. Måste säga att den damen vet verkligen vad hon vill och få hon inte som hon vill ja då riskerar man en djupdykning ner i snön. Ha nyss varit ute och ridit henne, red ut för första gången på flera veckor hon gick faktiskt riktigt bra idag mycket bättre en hon har varit på slutet. Eftersom jag litar på henne till 0 just nu så få jag håll mig till skogsvägar för att inte ställa till med någon krock eller att någon kommer till skada och det är ju inte det roligaste att rida i skogarna och små vägarna på kvällarna det är verkligen becksvart och det kan ju finnas monster där som tycker om hästar, allra hellst en liten elstuga som står där var livsfarlig och det slutade med att hon tvärvände sen stegra, kastade, bocka hon sig hela vägen hem. och i dom här situationerna är det meningslöst att ens tänka på att gå framåt normalt så det är bara att sitta och försöka följa med i hennes rörelser efter ett tag gav hon upp och kunde stå still så jag försökte vända henne och gå tillbaka det gick några hundra meter sen var det samma visa hem igen så jag hoppade av och ledde henne till stugan så hoppade jag upp där innan jag red vidare då var hon väldigt lugn och trevlig så jag belutade att ge mig när det gick som bäst innan det skulle dyka upp nya problem. Men istället för att rida upp till oss fortsatt jag ut på skoterspåret det var ju inte alls vad Ida tyckte vi skulle så då var det upp på bakbena och frambena vart annat men hon gav sig till slut och gjorde snällt det jag bad henne om, till vi kom till ett garage då bar det hemöver igen samma visa men återigen vann JAG och jag kunde skritta tillbaka dit vi hunnit och fick vänta själv sen red vi hem igen utan konstigheter. Ida är verkligen som hon är, hon är verkligen ettg sto ut i hovarna men jag kan inget annat än skratta heller hon är för rolig när hon håller på! Och tack john och oskar eller linus såg inte vem det var av er som tänkte hjälpa mig. Nu ska jag ut med Wilma sen ska jag ut och springa innan det är dags att bege sig mot jobbet, blir ytterligare en sen kväll och tidig morgon med aorobiks (stavning) det första som händer imorgon. Uppdaterar om hur det gått med Wilma senare ikväll om ´jag får till Blogg på mobilen jag kan inte logga in för det står att något är fel men vi får se! Ha det bra.

Den finaste som finns. Hon är helt otrolig och oslagbar jag har världens bästa och finaste häst!


Vilken dag

Lördag morgon började väl helt okej måste jag säga, fortsatt lite stressande då jag hade mycket att göra innan det va dags att bege sig för att möta upp min kära vän för att dra vidare ner mot staden. Riktigt lyckad kväll måste jag säga!

Men dagens höjdpunkt var ridningen på wilma den gick så sjukt bra, jag har världens bästa häst!
Red ut, red i alla gångarter i lite övergångar hon så grymt fiiiin man bara sitter och ler nu för tiden och känner sig sjukt nöjd över mitt lilla hjärta när hon går som bäst 

Sen ha vi grillat idag, så sjukt gott mums!
Nu ska jag sova om 2.5 timme ringer klockan och hästarna ska ut! Gonatt


Tidsfördriv

Ska bättra mig men ha otroligt tråkigt just nu!

Massa frågor
Tio frågor om dig
Har du några piercingar? Bara i öronen men vill ha i tungan och naveln också.
Någon tatuering? Inte än men sugen att skriva något vid nacken, revbenet
Har du någon bästa vän? Ja min älskade desse och linnea!
Hur är du som person? Jag är en snäll person som kan vara blyg innan jag lär känna nån ny men sen är jag väl flum, galen och sprallig, och lyckas alltid ställa till med något!
Vad gillar du mest hos dig själv? Att jag är mig själv
Din sämsta egenskap? Mina humörsvängningar är inget att leka med, sen att jag lätt stör mig på olika saker och bli lätt irreterad då, kan ställa till med onödiga små bråk dock är det oftast kortvarigt och aldrig allvarligt
Dag- eller nattmänniska? Jag är nog en nattmänniska
Filmkväll/Utekväll? Gillar båda, men ha jag pojkvän tar jag hellre en mysig filmkväll men säger inte nej till en utekväll heller.
Vad saknar du? Stundvis saknar jag ett förhållande samtidigt som det är skönt att vara friiii
Är du nöjd med ditt liv som det är just nu? Ja det är jag väl, ha världens finaste hästar, familj, vänner ♥ det enda jag saknar är en karl!

Tio frågor om kärlek
Är du i ett förhållande just nu? Nej fri som en fågel!
Har du varit kär på riktigt någon gång? Ja
Är du oskuld? Nej
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej absolut inte!!
Vad för sorts killar faller du för? jaru
När hade du sex senast? Hemlis ;)
Har du kysst någon kompis någon gång? Ah
Hur många har du haft sex med? -
Hur många har du varit tillsammans med? 2-3 beroende på vad man räknar

Tio frågor om dina vänner
Vem vet allt om dig? Desiree!!!
Vem skulle du vilja träffa just nu? Jaru vem som hellst har så tråkigt!
Vem saknar du mest just nu? Saknar ingen, isf hade jag tagit upp kontakten med dom istf att skriva det här?
Vem av dina vänner bor längst ifrån dig? Liiiinus som pluggar i luleå!!!!
Vem kramade du senast? Kommer inte ihåg
Vem står dig närmast? Desiree, linnea, syrran
Vem vill du träffa oftare? Alla mina vänner faktiskt
Vem är mest partyprisse? Emma
Vem ringer du när du är ledsen? Smsar hellre och isf alexander, desse, robin
Vem är snyggast? Alla mina vänner

Random
Sover du med dörren öppen eller stängd? Olika, ligger blizz här så bruka den va öppen annars stängd
Har du kysst ett ex efter att ni gjort slut? Nej
Tror du att två ex kan vara vänner? Tror det beror lite på hur förhållandet tog slut och sådär.
Har någon sett dig i underkläder? haha ja?
Skulle du kunna ha sex med den personen du senast fick sms av? jarå
Brukar du tänka innan du talar? Ibland, ibland inte
Känner du någon som fortfarande är oskuld? Japp
Har du någon av motsatta könet som du kan berätta allt för? Ja talar hellre med killar en tjejer!
Tror du att andra tycker illa om dig? Haha ja lär finnas såna med


Tråkig dag

Idag ha det verkligen inte hänt nånting skola, hem, sova, sen smsa emma och fråga om jag skulle med och simma så då gjorde jag det, jobbat nu ska jag ta tag i stallet bättre sent en aldrig. Så dagens höjdpunkt var simningen det enda bra och roliga jag gjort idag.
Hästarna få vila idag och rids hela helgen i stället om inget går emot mina planer.

Imorgon behöver jag någon att vara med så hör av er om ni ha lust att hitta på något!!!


100 frågor om mig

01. Fullständigt namn: Tina marie caroline holmberg
02. Ålder: 18
03. Vart bor du: Sundsvall
04. Bor tillsammans med: Familjen
05. Husdjur: Hund, katt, kanin, häst
06. Färg på ditt hus: Gul är ful!
07. När är du född: 26 oktober
08. Klass: Sista året OP
09. vilket år tar du studenten? I ÅR
10. Något jobb: timvikarie på psyk och skottsund samt mammas kvällsjobb
11. När gick du upp i morse: 7.30 1 timme senare en jag skulle...
12. När ska du sova: tiiidigt men det säger jag ju alltid
13. Duschat idag: Nej men ska sen
14. Kramat någon idag: ah
15. Pussat någon idag: Nej
16. Vad har du ätit idag: mackor, banan
17. Dagens klädsel: leggins och usa tröja
18. Dagens smink: bara mascara
19. Dagens sötnos: mina vänner
20. Dagens roligaste: Hm nånting på skolan antar jag
21. Har du många vänner: så att det räcker iaf
22. Hur många har du kysst: vet inte
23. Vem kramade du senast: A
24. Vem saknar du: jaru? Ha ingen att sakna
25. Hur många har varit otrogna mot dig: ingen
27. Har du pojk-/flickvän: nej :(
28. Vem pratade du med i telefon senast: olsson
29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det: desse - a kan man undra

FAVORIT:

31. Film: Har ingen
32. Låt: samma som ovan
33. Mat: sallad
34. Dryck: mjölk
35. Färg: blå
36. Tv-serie: sex and the city
37. Stad: stockholm
38. Land: thailand
39. Ämne i skolan: vårdämnen
40. Tv-program: Vet inte

SENASTE:

41. Personen du tänkte på: Hemlis ;)
42. Personen du kysste: J
43. Gången du spydde: igår
44. Gången du grät: nån vecka sen
45. Pizzan du åt: margurita
46. Gången du var i Göteborg: aldrig varit där
47. Gången du var i Stockholm: 2010
48. Gången du duschade: Igår
49. Gången du sov: Haha, inatt
50. Personen som såg dig gråta: ingen aning

ALTERNATIV:

51. Svart eller vit: Svart.
52. Hund eller katt: båda
53. Ut och festa eller hemma och mysa: mysa om man har någon, men just nu festa
54. Tv-spel eller datorspel: vet inte
55. Singel eller upptagen: beror på
56. Pussas eller kramas: Båda.
57. Lunarstorm eller helgon eller Playahead: FACEBOOK!
58. Ragga eller bli uppraggad: Bli uppraggad.
59. Big Brother eller Paradise Hotel: Big Brother.
60. Har du svart hår eller blont: nej
61. Har du blåa ögon eller bruna: bruna
62. Choklad eller lakrits: Inte för jag äter godis men båda
63. Göteborg eller Stockholm: Stockholm.
64. Högerhänt eller vänsterhänt: Högerhänt.
65. Coca Cola eller Fanta: trocadero
66. Pizza eller kebab: Pizza
67. Randigt eller prickigt: Randigt.
68. Älska eller älskas: älskas
69. Leva eller dö: LEVA VAFAN

ANTAL:

70. Personer du älskar: Många!
71. Personer du hatar: 1
72. Pojk-/flickvänner du haft: 2-3 beror på vad som räknas
73. Personer du sovit bredvid, både tjej och kille: oj många av båda kön
74. Glassar du ätit på en dag: ingen aning
75. Nämn en festival du vill på nästa år: Vet ej
76. Gånger du haft minnesluckor: ?
77. Gånger du varit hög: Ingen.
78. Personer du saknar just nu: Ganska många.
79. Gånger ditt hjärta brustit: Nån gång.

VEM:

80. Vill du kyssa nu: en kille
81. Träffade du senast: sofie
82. Sjöng du senast för: i lördags
83. Hade du senast en msn-konversation med: kommer ej ihåg
84. Spelade du tv-spel med senast: händer sällan
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu: Nån jag tycker om då kanske
86. Vill du kasta en sten i huvudet på: En kille...
87. Förtjänar att dö: ingen!
88. Är söt: måånga
89. Vill du sova jämte inatt: va?

VAD:

90. Gör dig glad: att vara med folk jag tycker om, och shooopppa, rida
91. Gör dig ledsen: När man tänker för mycket på bad stuffs.
92. Vill du helst göra nu: hitta på något
93. Önskar du att du slapp göra: Sitta själv, haha.
94. Vill du ha nu: inget
95. Önskar du dig i födelsedagspresent: pengar, resa
96. Längtar du till: SOOOMMMAAREEEENNN
97. Tycker du om dina betyg: både och
98. Ångrar du i ditt liv: massor
99. Är det bästa som hänt dig: min häst<3
100. Hur mycket är klockan: 16.57


11/1

Måste bara säga att jag känner mig hurtig idag, ha haft idrott där vi spela handboll, joggat 7 km, jobbat, ridit 2 hästar, gått på birsta man förbränner rätt mycket kcal på shopping faktiskt, städa rummet det var nog det mesta jag gjort va tvungen att skryta lite nu ska jag dessutom blogga sen ta ett litet träningspass innan jag hoppar in i duschen sen få vi se vart jag hamnar!

Började som vanligt med ida hon bruka vara lugnare då idag var hon en rodeohäst i mellan åt, en dam med humör och man kan inget annat än att skratta när hon sätter igång.

Idag testa jag red bortåt på vägen och vände och skulle rida förbi stalldörren till paddocken, det var ju lättare sagt en gjort det blev tvärnit utanför stallet sen stog hon där och kasta huvudet, sparkade bakut, stegra, hoppa allt på samma gång. Dock inte för att få av mig utan bara för att bevisa vad som händer om jag kommer åt henne minsta lilla med bena, smacka hon skulle minsan inte gå till paddocken utan hon skulle rida ut då gick hon framåt.. Men bara jag satt helt still så gick hon framåt så vi tog oss ner till ridbanan men jag fick rida med benen utåt annars börja hon om och gjorde samma visa från paddocken till stalldörren.. MEN det slutade lyckligt med mycket tålamod så kunde jag rama in henne, slappna av i bena, flytta med tryck av benen, trava och till och med i form dock bara enstaka varv då hon inte är igång satt och ha tappa sina muskler men nu ta vi steg för steg framåt. Knasmaja 

Wilma tog en kort uteritt hon går som en dröm min vackra häst, mer behöver jag nog inte säga 



Gamla tider

Sitter just nu och kollar på filmer sen jag va 2-4 år, och som jag skrattar vilka härliga tider det var och lite problem man hade. Fanns nog ingen busigare unge en mig, finns nog inget jag inte gjorde på den där tiden. Sånt här borde man göra oftare, sånt här få en glad!

Åter till verkligenheten ut och jogga 7 km sen rida 2 hästar för att sedan bege sig mot kvällens jobbet!


Fina hästar

Nu är jag inne från några timmar i stallet, mysigt men kallt så nu vill jag ha sommar!

Började rida ida, hoppade upp vid stallet idag och då var vi tillbaka på ruta 1 som vi var för nån vecka sen hon vägrade gå där ifrån protestera genom att stegra men jag sket totalt i henne så till slut ledsna hon och gick FRIVILLIGT framåt så då gjorde jag halt gav henne godis och då börja hon om lite och testa resa sig men när hon knsåg att jag inte blev rädd och sket i henne så gick hon framåt så JAG vann kampen idag!!! Red på paddocken mest på långtygel och red på 8 volt och lite vägar hon var väldigt lugn och snäll även när jag kortade tyglarna var hon sammarbetsvillig och faktiskt riktigt trevlig i skritten. Tänkte testa ett varv i trav men ÅTER börja hon resa sig/studsa/små kasta sig fram men insåg efter nån sekund att det va meningslöst och jag trava helt utan krav men hon sökte sig ner väldigt bra själv och fick trava på efter det utan nå dumheter så efter det var både jag och hästen väldigt nöjda och hon fick massa godis och beröm.

Wilma min alldeles egna stjärna var lika fin som vanligt! Red på paddocken med henne också ställde henne ut/inåt på långsidorna och hade henne rak kortsidorna, flyttade lite för skänkel på ena kortsidan, övergångar jobbade samma arbete i både skritt och trav sen avslutade vi med 1 galopp i vardera varv hon va super duktig min lilla tant!

Nu ska jag jobba sen hem och ta det lugnt en kväll bara tror jag men det lär visa sig.

Om någon snäll person vill komma och knäppa lite kort någon dag på mina hästar och när jag rider skulle jag bli väldigt glad!


10/1 12

Min blogg har varit konstig så där av uppdateringen, den hade låst sig i söndags när jag försökte blogga om ridturen sen dess ha den varit låst men nu så.
Red som sagt i söndags på wilma, red ut och hon var världens finaste!!!

Igår va det så fruktansvärt kallt (-18) så varken jag eller wilma ville ut istället borsta jag och pyssla om dom sen fick hon lite massage! Ska ta ut våran ET/massör till dom något nu också och checka av allt.

Slutade tidigt idag så är hemma redan, ha varit och handla åt grannen pch nu ska jag ta det lite lugnt och efter det ut och rida båda hästarna i det fina vädret innan det är dags att åka och jobba. Uppdatera ikväll !

Min finaste!


Festligheter

Blev ingen uppdatering igår. Hann knappt med mig själv några små strul hit och dit under dagen men sen vart allt skit bra!

I fredags for jag upp till desiree och robin på kvällen och kikade på film, drack vin och käka massa gott. Vi såg the reef som är en skräckis den va bra och jag saknar dig som jag och desiree satt och grina till hua va sorlig den var. Så ha ni inte sett dom filmerna kan jag rekomendera det.


Igår (lördag) var jag ut med dom bästa och vi hade sjukt roligt, så himla glad att jag fått upp kontakten med så många igen, och som jag har saknat alla. Förfest i korsta och sedan drog vi ut på krogen efter det, helt galen men så rolig kväll/natt. Tro jag skratta så mycket att jag fått träningsvärk i magen, tårarna rann av skratt och lite blåmärken här och var så kan det gå, men värt alltihopa. Mår lite som jag förtjänar idag, men hästarna är ute och stallet är fixat senare ska jag rida på wilma och ev. Ida beroende på hur hon mår.

Vill bara skriva att jag ha världens bästa vänner trots att jag svek och lämnade alla pga. Mitt "förra" förhållande så finns dom där igen och ställer upp för mig helt och hållet. Jag har saknat allihopa hela tiden men ni har fått mig hel, er ha jag alltid så roligt med och ni finns till 200% ni är guldvärd! Och jag skulle aldrig i livet byta bort er igen, inte mot något  förövrigt leker livet, jag är lyckligare och gladare en någonsin jag har 2 underbara hästar som betyder allt för mig, en familj och mina vänner jag är som hel igen!!! Tack o lov för det.
Nej upp och hoppa nu väntar en joggingrunda.

Här är en bild från i fredags


Fin häst

Efter att ha haft fullt upp i 1 v så ha jag äntligen kommit upp på hästryggen igen, som jag har saknat det!!! Helt sjukt att man kan sakna något så mycket och vad mysigt det var.

Wilma var PIGG riktigt pigg idag, så hon hittade alla orsaker till att få hoppa och studsa, att skritta var omöjligt i stort sett, ändera trava eller så trippade hon fram, och studsa men gick inget annat än att skratta åt henne hon gjorde de inte för att få av mig på någotvis utan bara att hon tyckte det va kul!

När jag väl började trava och galoppera var hon riktigt fin. Väldigt sammarbetsvillig och lugn! Men återigen ville hon inte skritta så hon fick göra som hon ville.
På vägen hem stanna jag upp på emmas ridbana och tänkte jobba av lite energi hade räkna med att det skulle vara en katastrof men SHIT vilken häst jag hade, red på en volt bara och käcka av lite övergångar och form hon var verkligen superfin!!! Så jag gick hem med henne, de va hon värd så slutet av vägen gick hon med sitt huvudet på min axel, sötgumman min 

Nu är jag hos bernta och marianne och ha nyss ätit grillat hur gott som hellst!!! Senare ska jag bege mig in mot stan och ta en promenad osv.


Kolik

Klev upp tidigt imorse för att släppa ut hästarna, brukar i vanliga fall ta ut båda samtidigt men eftersom de snöa imorse borstade jag wilma och slängde på henne ett täcke så släpte jag ut henne själv och borstade av ida och la på henne ett täcke också inget konstigt med det båda hästarna var glad och pigg!

Så gick jag in och hämta hunden för en promenad när jag kommer tillbaka ser jag hur ida står själv bakom gamla stallet och tok skakar så hon knappt håller sig på benen... När jag kommer dit hänger öronen på henne rakt ut, hela hon rycker/skakar, hon äter inte, står inte med wilma (som dom alltid gör), ser väldigtväldigt hängig ut och vrider huvudet på sne, andas konstigt och tungt och syndes att hon hade legat ner. Tar in dom och känner på magen och lyssnar hon både reagerar och är helt tyst så första tanken som slog mig var kolik men för säkerhetskontroll kollar jag benen och hon va inge varm eller svälld så uteslöt det och fokusera på magen börja massera innan jag gick ut och gick 1 km, kommer tillbaka och börja massera och bara pyssla om henne hon blev som en helt nyhäst piggna på sig, börja åt (fick dock bara 3 kraftkorn) efter det har det varit lugnt dom står inne än och hon är hur pigg och glad som hellst sån lättnad, troligtvis var det kolik ändå! Men oron som uppstog, trodde det var slut med henne hon såg hemsk ut hon hade 38.5 i temp vilket inte är jätte mycket.. Och kolik hade wilma väldigt mycket av första 2-3 månaderna hon va hos mig så blev rätt van vid det då som tur var vilket lär ha rädda livet på ida idag! Usch för sjuka djur så hemskt!!! Men glad att det gick så bra som det gjorde idag 


Onsdag

3 dagar ha gått sen jag blogga sist, 3 dagar det inte hänt nånting på, mitt humör ha varierat extremt just därför ha jag valt att låta bli att skriva.

Vad gör jag nu för tiden? Jo allt och ingenting, jobbar på psyket och har mammas kvälls städning, är i stallet mycket men hinner rida påtok för sällan nu men nu när allt börja lugna sig så ska jag sätta igång dom igen det har fått som en vinter vila nu istället.
I övrigt försöker jag hjälpa mamma, pappa och grannen eftersom alla är skadad!

Ska iväg och handla åt oss och grannen ikväll efter det jobba, rida och bara ta det lugnt tror jag.
Det va väl det jag kunde uppdatera om just nu ha det bra.
Tänkte slänga in ett inlägg om mina åsikter om tandraspningar på häst ikväll eller imorgon!


Mitt 2011

2011 ett år jag inte vet om jag ska skratta eller gråta till, mycket bra saker hände men lika mycket dåligt. Och kan även tycka att det inte var hästarnas år, både jag, vänner, bekanta ha drabbas fruktansvärt hårt av allt för mycket sorgsenheter, hoppas för allt i världen att detta vänder och att det blir hästarnas år i år!

Här är mitt år;
- min älskade häst polarn lämnade oss väldigt hastigt en kall söndag kväll den 13/3 han är i alla fall himelns finaste stjärna just nu och har det jätte bra på dom evigt gröna ängarna, men han är otroligt saknad.
- i och med det behövde vi få tag på en akut häst till wilma och lyckades få tag på ett jättefint varmblods sto vid namn Citus ida.
- framgångarna för mig och wilma blev stora och vi red på genomsnitt på 60% varje tävling, och hade väldigt roligt.
- men givetvis var det inte bara på tävlingar vi gjorde framsteg utan även på hemma plan, har lärt oss mer knasigheter och utvecklas enormt tillsammans.
- min sommar blev nog till den bästa sommaren jag haft, hade en otroligt mysig sommar.
- jobben rasade in och jag fick 4 jobb (skottsundsbacken, 2 städjobb och psyket)
- våran fina hund rassi lämnade oss och hon är så saknad, men hon har det bra med polarn nu.
- ny hund anländer en samoje hona vid namn blizz.
- jag fyllde 18 år.
- tog körtkort den 13/12 på första försöket.
- det tog slut mellan mig och T.

Det var väl så gott som hela mitt 2011. Hoppas alla får ett skit bra 2012


Mål 2012

Tänkte ta och sätta upp lite mål för 2012.

Inom ridningen vill jag;
- fortsätta att utvecklas med wilma, träna och rida regelbundet.
- ge gärnet och visa vad vi går för under tävlingssäsongen 2012 och ha jäkligt roligt bara.
- komma igång med ida och börja rida igång henne riktigt, att fortsätta omskola henne.
- bara ha ett riktigt mysigt och roligt år med dom båda och ta till vara på tiden tiden med dom.

I övrigt:
- kämpa på i skolan sista halv året.
- jobba så mycket jag kan.
- va nyttig och träna mer.
- ha jävligt roligt och göra detta året till det bästa.

Kan inte komma på så mycket mer, men de va några av dom iaf.


RSS 2.0